03.10.2010. / 17:15

Autor: Hina

Josipović oprezan: Dobro je da se Sanader vratio, ali pričekajmo da vidimo što će reći

Na novinarsko pitanje je li Sanaderovo svjedočenje "prilika da kaže i o svojim saznanjima vezanim uz sumnje transfera novca iz carinskih depozita u stranačku blagajnu", predsjednik Josipović je rekao kako pretpostavlja da će ga na povjerenstvu pitati o svemu

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je u Lunu na Pagu izjavio kako je dobro da se Ivo Sanader vratio u Zagreb, jer time pokazuje da shvaća dužnost svjedočenja pred istražnim povjerenstvom.

"Pričekajmo da vidimo što će reći", rekao je predsjednik Josipović novinarima na pitanje o povratku bivšeg premijera iz SAD-a i svjedočenju pred saborskim istražnim povjerenstvom za Inu.

Inače, da se Ivo Sanader danas vratio iz SAD-a u Virovitici je to od novinara doznala premijerka Jadranka Kosor te je na njihov upit kazala da je najljepše biti doma.

Na novinarsko pitanje je li Sanaderovo svjedočenje "prilika da kaže i o svojim saznanjima vezanim uz sumnje transfera novca iz carinskih depozita u stranačku blagajnu", predsjednik Josipović je rekao kako pretpostavlja da će ga na povjerenstvu pitati o svemu.

Hrvatski predsjednik uputio je danas poruku svim političarima da ne komentiraju sudske predmete u tijeku.

Podsjetivši da je Hrvatska na Europskom sudu za ljudska prava kažnjena jer su njezini visoki dužnosnici komentirali sudske predmete u tijeku i proglašavali krivima ljude koji još nisu osuđeni, predsjednik Josipović je istaknuo: "Ne želim biti uzrok još jedne takve presude".

Ocijenio je negativnim i objavljivanje imena ljudi i njihovih fotografija u novinama čime se tim ljudima, kazao je predsjednik Josipović, de facto, presuđuje u medijima, a da sudski još nisu proglašeni krivima.

Na novinarsko pitanje o navodnom pritiska ministra Šukera na Mihanovića iz Croatia osiguranja da ne govori o nepravilnostima, Josipović je kazao da taj konkretni događaj tek treba dokazati. Načelno, rekao je, svaki državni dužnosnik koji u obavljanju posla sazna za kažnjivo djelo, dužan ga je prijaviti.

Prema pisanju medija, Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja prvi je prijavio sporni sastanak 2007. u Vladi na kojem je navodno državnim tvrtkama sugerirano poslovanje s Fimi medijom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika