04.10.2010. / 07:42

Autor: Hina

HDZ BiH: Bošnjaci 'brutalnom većinom' izabrali hrvatskog člana Predsjedništva

"Tako se ne gradi BiH niti povjerenje između hrvatskog i bošnjačkog naroda", kazao je Čović, ocijenivši kako će upravo zbog toga rezultati izbora za zakonodavna tijela vlasti pokazati apsolutnu potporu Hrvata HDZ-a BiH koji će ostvariti "potpunu dominaciju"

Dragan ČovićDragan ČovićPredsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je u nedjelju navečer kako je njegova stranka nakon općih izbora u BiH ponovno preuzela ulogu stožerne hrvatske stranke u toj zemlji a istodobno je najavio uspostavu hrvatske federalne jedinice u njoj.

"Mostar će biti prijestolnica buduće hrvatske federalne jedinice u BiH", poruka je što ju je Čović uputio bosanskohercegovačkoj javnosti iz središnjice HDZ-a BiH u Mostaru komentirajući prve rezultate izbora koji su najavili pobjedu kandidata Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Željka Komšića u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

On je kazao kako su u HDZ-u BiH unatoč toj činjenici zadovoljni izbornim rezultatima a nezadovoljni što su Bošnjaci "brutalnom većinom" izabrali hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Tako se ne gradi BiH niti povjerenje između hrvatskog i bošnjačkog naroda", kazao je Čović, ocijenivši kako će upravo zbog toga rezultati izbora za zakonodavna tijela vlasti pokazati apsolutnu potporu Hrvata HDZ-a BiH koji će ostvariti "potpunu dominaciju".

Čović je istaknuo kako ishod izbora postavlja pitanje ima li uopće smisla ovako organizirana BiH.

Martin Raguž iz HDZ-a 1990. koji je također bio kandidatom za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i završio kao trećeplasirani nakon Borjane Krišto iz HDZ-a BiH, ocijenio je pak kako ishod predsjedničke utrke samo dokazuje kako uz ovakav ustroj i izborni zakon hrvatske stranke nemaju nikakvih izgleda.

"Svi koji misle dobro BiH trebaju biti fokusirani na izmjenu ovakvog stanja", kazao je Raguž u Mostaru.

Raguž je izrazio žaljenje što pozitivna kampanja koju je vodio nije dala rezultate te što će "oni koji biraju konfrontaciju" imati još četiri godine za to.

Raguž je procijenio kako će koalicija HDZ 1990-Hrvatska stranka prava BiH (HSP) u utrci za zakonodavnu vlast ostvariti rezultate slične onim za Predsjedništvo BiH i osigurati mjesto i na budućoj političkoj pozornici.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 04.10.10. 07:55

HDZovci nemaju ideja. kaj nije moglo masovnim izbornim turizmom (kao kad su kod nas izbori) urediti vlast u bosni po mjeri HDZa ?


registracija
5/10/10

link, 05.10.10. 00:41

Naravno g-din starimudrac, ali nije sad bitno kojoj struji pripadamo,npr javljam se iz Bosne i Herc...nazalost ne poznajete problematiku, Komsic nije izabran glasovima Hrvata, nego Bosnjaka, a to u dogovoru.Zbog takvih legalista kao Vi kolega, Ja nemam nacionalnih prava u Bosni-naravno slobodno se secem, ali posao i napredak mogu zaboraviti! Hrvati u madjarskoj imaju veca prava, ali bitno je da Vi nasi susjedi mislite, kako smo mi neka vrsta bezrazlono glupih buntovnika.Nazalost nismo nego samo prevareni izbornim zakonom i da ga poznajete bjezali bi ste iz ove zemlje ili mozda pomogli-matico!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika