04.10.2010. / 10:52

Autor: Hina

Predsjednik Josipović na koncertu 'Runjićeve večeri'

Na upit koja mu je Runjićeva skladba najdraža, Josipović je rekao da "posebno voli pjesmu Galeb", dodavši kako je iza Runjića ostalo na desetine prekrasnih pjesama

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Ivo Josipović večeras je u Splitu na koncertu "Runjićeve večeri", koji se šestu godinu za redom održava u čast poznatom splitskom skladatelju Zdenku Runjiću, ocijenio da se radi o vrhunskom događaju u kojem su svih 18 izvedbi Runjićevih skladbi i aranžmana bili "maskimalno profesionalni".

"Čuli smo 18 skladbi od kojih su neke izvedene u standardnoj a neke u posve novoj verziji. To mi se svidjelo", izjavio je Josipović nakon 6. "Runjićevih večeri" kojim je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) nazočio kao pokrovitelj.

Osvrćući se na svoje prijateljstvo sa Zdenkom Runjićem, Josipović je istaknuo da su igrali šah i karte.

"Runjić me vrlo često zvao na svoju terasu da čujem neki novi hit koji je pripremio", kazao je Josipović.

Na upit koja mu je Runjićeva skladba najdraža, Josipović je rekao da "posebno voli pjesmu Galeb", dodavši kako je iza Runjića ostalo na desetine prekrasnih pjesama.

Pjesnik Jakša Fiamengo je za večerašnjeg koncerta uime Hrvatskog društva skladatelja i obitelji Zdenka Runjića predao posebnu nagradu Oliveru Dragojeviću za "promociju i nadopunjavanje" Runjićeva opusa. Oliver Dragojević je nagrađen minijaturnim likom galeba.

Runjićeve skladbe večeras su, između ostalih, izvodili: Tereza Kesovija, Oliver Dragojević, Doris Dragović, Nina Badrić, Vlatko Stefanovski, Zorica Kondža, Zoran Predin, Vlado Georgijev i dr.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika