04.10.2010. / 11:32

Autor: Hina

Šuker se brani: 'Svi znaju da nisam čovjek koji se unosi u lice i prijeti'

"Meni je u potpunosti jasno da, s obzirom na situaciju u Hrvatskoj, smijenjeni direktori javnih poduzeća nastoje diskreditirati ovoga i onoga da bi sebe obranili", rekao je Šuker.

Ivan ŠukerIvan ŠukerPotpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker izjavio je danas da se smijenjeni direktori javnih poduzeća pokušavaju opravdati diskreditirajući druge.

Šuker je to rekao u izjavi za novinare na odlasku s konferencije o upravljanju proračunom i fiskalnoj politici, a u povodu tvrdnji bivšeg člana Uprave Croatia osiguranja Damira Mihanovića prema kojima mu je Šuker, kao predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja, prijetio unošenjem u lice jer je upozoravao na nepravilnosti u Croatia osiguranju vezano za poslovanje s Fimi medijom te upozorio na navodne štetne Šukerove aktivnosti dovođenja njemačkog osiguravatelja Talanxa na prodajna mjesta Fine, što bi ugrozilo tržišni udio Croatia osiguranja.

"Meni je u potpunosti jasno da, s obzirom na situaciju u Hrvatskoj, smijenjeni direktori javnih poduzeća nastoje diskreditirati ovoga i onoga da bi sebe obranili", rekao je Šuker.

Dodao je da kao legalist, s obzirom da se neki postupci vode pred USKOK-om ili policijom, daje punu podršku u provedbi tih postupaka.

Kazao je da i Ministarstvo financija surađuje u tih postupcima te da je dobru suradnju s ministarstvom nekoliko puta istaknuo glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

"Svi oni koji me poznaju dobro znaju da nisam čovjek koji se unosi u lice i koji prijeti", rekao je Šuker.

Bivši član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović svjedok je u USKOK-ovoj istrazi afere Fimi media. On je prvi javno progovorio o sastanku u Vladi 2007. na kojemu je predstavnicima državnih tvrtki sugerirano da posluju isključivo s tvrtkom Fimi media, u vlasništvu Nevenke Jurak koja je od sredine kolovoza ove godine u istražnom zatvoru. Po pisanju medija, Mihanović je USKOK-u prijavio Šukera, tvrdeći da ga je Šuker pritiskao da šuti o nepravilnostima u Croatia osiguranju.

Vezane vijesti

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska prodala 1,5 milijardi dolara obveznica

Hrvatska je prodala 1,5 milijardi dolara vrijedne obveznice s rokom dospijeća za pet godina, uz prinos od 6,375 posto, javljaju strane novinske… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 04.10.10. 12:05

Šuker je jedan od vecih mafijasa i zastitnik istih.Uzas!


registracija
30/6/10

petrus7, 04.10.10. 12:56

Na vješala s njim. To je družba od vješala.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 10.10.10. 12:12

NE Suki ti si nevino djetasce,sa tim bokserskom vratom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika