04.10.2010. / 12:49

Autor: Hina

Sindikat metalaca najavljuje prosvjed radnika Đuro Đaković Alatnice

Predsjednik sindikata Vedran Dragičević podsjetio je kako im je na prosvjedu održanom 16. rujna glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić obećao da će njihov problem biti riješen na zajedničkom sastanku predstavnika sindikata, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede i Državnog hidrometeorološkog zavoda, koji se trebao održati do 24. rujna, no nije se dogodilo ništa

Vedran DragičevićVedran DragičevićSindikat metalaca Hrvatske najavio je danas da će za tri tjedna organizirati prosvjed radnika Đuro Đaković Alatnice pred zgradom Ministarstva poljoprivrede, odakle se neće maknuti dok se ne riješi problem zbog kojeg bi 102 radnika mogla ostati bez posla.

Tražimo da Ministarstvo spasi 102 radna mjesta sklapanjem ugovora sa Đuro Đaković Alatnicom o nabavci domaćih raketa za protugradnu obranu u idućih tri do pet godina, umjesto da se rakete uvoze iz Srbije i Crne Gore, istaknuli su sindikalci.

Predsjednik sindikata Vedran Dragičević podsjetio je kako im je na prosvjedu održanom 16. rujna glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić obećao da će njihov problem biti riješen na zajedničkom sastanku predstavnika sindikata, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede i Državnog hidrometeorološkog zavoda, koji se trebao održati do 24. rujna, no nije se dogodilo ništa.

Takav odnos prema Alatnici očito je dio politike koja ide na ukidanje obrane od tuče u Hrvatskoj, iako je još na snazi Zakon o obrani od tuče koji propisuje da se hrvatsko nebo mora štititi protugradnim raketama, smatraju sindikalci.

Rakete koje proizvodi Alatnica pouzdanije su od uvoznih, a cjenovno su prihvatljive, tako da nema razloga za nagli porast uvoza zbog čega su ove godine od 4199 ispaljenih raketa svega 154 rakete bile domaće, tvrdi predstavnik Sindikata zaposlenih u Državnom hidrometeorološkom zavodu Hrvatske Zorislav Šubović.

Ukupno je ove sezone potrošeno 9,5 milijuna kuna za ispaljene rakete, a cjelokupni operativni program obrane od tuče stajao je 17 milijuna kuna, što znači da sustav nije preskup, pogotovo ako je istraživanje pokazalo da jedna kuna uložena u obranu od tuče smanjuje za 20 kuna iznos šteta, kaže Šubović.

Osiguranje i obrana od tuče svugdje u svijetu se nadopunjuju, a sve zemlje koje koriste protugradne rakete kupuju ih od domaćih proizvođača. Jedini izuzetak je Hrvatska, a za to je najodgovornije Ministarstvo poljoprivrede, rekao je Šubović.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

registracija
30/8/10

DarkoUSA, 07.10.10. 23:07

Jednostavno rjesenje Ponudite jeftinije i vjerovatno ce te dobiti posao.Kapitalizam nije socijalna ustanova.Ako ne mozes sam da prezivis nitko ti nece pomoci.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika