04.10.2010. / 13:51

Autor: Hina , Nacional.hr

Novi sukob na pomolu: Židovski naseljenici zapalili džamiju na Zapadnoj obali

Agencija AFP piše da su palestinski napadači 26. rujna blizu Hebrona južno od Betlehema metcima ranili bračni par doseljenika i zato je trudnoj ženi hitno obavljen carski rez

Foto: ReutersFoto: ReutersŽidovski naseljenici zapalili su džamiju u selu na Zapadnoj obali u ponedjeljak rano ujutro, objavili su očevidci i lokalne palestinske vlasti, a izraelski vojni glasnogovornik u Tel Avivu rekao je da vojska provjerava optužbe, prenijele su agencije.

Stanovnici Beita Fajjara, sela južno od Betlehema, kazali su da je skupina doseljenika, vjerojatno iz obližnjeg naselja Gusha Etziona, ušla u selo u rano jutro i zapalila džamiju, oštetila primjerke Kur'ana i sagove.

Među šestoricom muškaraca nekolicina je nosila kipu, a jedan je bio maskiran, kazali su očevidci.

Palestinska vlast oštro je osudila to divljaštvo.

Džamija u Beitu Fajjaru četvrta je koju su zadnjih mjeseci zapalili židovski doseljenici, piše dpa.

Agencija AFP piše da su palestinski napadači 26. rujna blizu Hebrona južno od Betlehema metcima ranili bračni par doseljenika i zato je trudnoj ženi hitno obavljen carski rez.

AFP dodaje da su 31. kolovoza ubijena četiri židovska doseljenika blizu Kyriata Arbe, naselja u području Hebrona, te da je odgovornost za napad preuzelo oružano krilo islamističkog pokreta Hamasa.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika