04.10.2010. / 14:13

Autor: Nacional.hr

Todorić preuzeo kioske Slobodne Dalmacije: 'A tko će štititi radnike?'

Slobodna Dalmacija i Tisak, dvije tvrtke danas u vlasništvu Ninoslava Pavića i Ivice Todorića, koje su svojevremeno bile u vlasništvu Miroslava Kutle, bile su u sporu oko vlasništva nad Slobodnom Dalmacijom - Trgovinom

Ivica TodorićIvica Todorić"Tisak d.d. od dana 30. rujna 2010. drži 100% udjel u temeljnom kapitalu društva Slobodna Dalmacija Trgovina d.o.o". stoji u obavijesti koja je u ponedjeljak poslana Zagrebačkoj burzi iz ove tvrtke.

Drugim riječima, Tisak, koji je dio Todorićeva koncerna Agrokor, formalno je preuzeo konkurentsku tvrtku Slobodna Dalmacija-Trgovina, koja se bavi distribucijom novina i prodajom cigareta kroz mrežu od više od dvije stotine kioska.

Kako piše t-portal ovom se poslu protivio nezavisni sindikat Slobodne Dalmacije, te se obratio otvorenim pismom HFP-u zbog rasprodaje imovine od strane EPH.

"EPH prodaje Slobodna Dalmacija-Trgovinu, tko će štiti radnike? Osim toga, u nekoliko nam je navrata od strane Uprave dano do znanja da je EPH postavio zahtjev da mu HFP odobri smanjenje roka u kojem ne smiju otpuštati radnike za godinu dana, te da će već sada krenuti lavina otkaza", stoji u pismu sindikata u kojem se upozorava da u vrijeme kad je Slobodna Dalmacija - Trgovina poslovala u sklopu matične tvrtke bilo zaposleno 1.100 ljudi.
Nakon što je izdvojena iz matične tvrtke, otišlo je više od polovice radnika, dok preostali zaposleni prodajom Tisku idu u neizvjesnost.

Slobodna Dalmacija i Tisak, dvije tvrtke danas u vlasništvu Ninoslava Pavića i Ivice Todorića, koje su svojevremeno bile u vlasništvu Miroslava Kutle, bile su u sporu oko vlasništva nad Slobodnom Dalmacijom - Trgovinom. Spor je riješen dogovorom nakon kojeg su dvije tvrtke uzajamno priznale 50 posto vlasništva i povukli sve tužbe.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 04.10.10. 14:27

Pitanje je za koliko novaca je obavljena kupoprodaja.Naime,Tisak je naveo u bilanci da njegova polovica vrijedi 50 milijuna kuna,a Slobodna 17 milijuna.Tko laže?I koliko će od toga imati Slobodna Dalmacije?


registracija
5/3/10

starimudrac, 04.10.10. 22:22

pevec, samo veći.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika