04.10.2010. / 15:49

Autor: Hina

Opel potvrdio zatvaranje tvornice u Belgiji

Iz Opelova sjedišta u Ruesselsheimu priopćeno je da nije pronađen ulagač s "održivim konceptom" koji bi jamčio nastavak rada u pogonu u Antwerpenu. Stoga će ta tvornica biti zatvorena krajem ove godine

Opel, europska podružnica američkog automobilskog diva General Motorsa, potvrdio je u ponedjeljak da će zatvoriti tvornicu u belgijskom gradu Antwerpenu jer nije uspio naći kupca.

Iz Opelova sjedišta u Ruesselsheimu priopćeno je da nije pronađen ulagač s "održivim konceptom" koji bi jamčio nastavak rada u pogonu u Antwerpenu. Stoga će ta tvornica biti zatvorena krajem ove godine.

U sklopu plana restrukturiranja GM je ove godine odlučio zatvoriti pogon u Antwerpenu u kojem je tada bilo zaposleno 2.500 ljudi.

Polovica radnika otpuštena je tijekom ljeta, a preostali su se nadali da će njihova radna mjesta biti pošteđena.

Neposredno prije objave Opela sindikat ACV-CSC Metea objavio je da su im u GM-u priopćili da nijednu prispjelu ponudu za tvornicu u Antwerpenu ne smatraju zadovoljavajućom.

"To je težak udarac za radnike Opel Antwerpena i za dobavljače", priopćeno je iz ACV-CSC Metee.

"Priopćenje je šokantan dokaz da je GM prevario radnike u Antwerpenu", istaknuli su u u sindikatu, pozivajući kompaniju da proda tvornicu zaposlenicima i flamanskoj regionalnoj vladi u zamjenu za simbolični iznos od jednog eura.

Vezane vijesti

Kina zatvorila 42 internetske stranice u mjesec dana

Kina zatvorila 42 internetske stranice u mjesec dana

Kina je zatvorila 42 internetske stranice od polovice ožujka i izbrisala više od 210.000 poruka korisnika interneta kako bi se prekinule glasine na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika