04.10.2010. / 16:42

Autor: Hina

HDZ BiH pobijedio u svim županijama u Federaciji BiH s hrvatskom većinom

Najuvjerljivi rezultat HDZ-a BiH je u Zapadno-hercegovačkoj županiji gdje je za nju glasovalo gotovo 52 posto birača, za HDZ 1990. njih nešto više od 15 posto, a za HSP BiH nešto manje od 13 posto

Čelnik HDZ BiH Dragan ČovićČelnik HDZ BiH Dragan ČovićRezultati glasovanja za sastav županijskih skupština u Federaciji Bosne i Hercegovine koje je u ponedjeljak poslijepodne objavilo Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP) pokazali su kako je najveći broj glasova u županijama s hrvatskom većinom dobio HDZ BiH.

Najuvjerljivi rezultat te stranke je u Zapadno-hercegovačkoj županiji gdje je za nju glasovalo gotovo 52 posto birača, za HDZ 1990. njih nešto više od 15 posto, a za HSP BiH nešto manje od 13 posto.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji za HDZ BiH je glasovalo više od 38 posto birača, a za HDZ 1990. 12 posto.

U Herceg-bosanskoj (Livanjskoj) županiji za HDZ BiH je bilo 25 posto birača, a za HDZ 1990 12 posto.

U županiji Središnja Bosna za HDZ BiH je glasovalo 22 posto birača, a za HDZ 1990. manje od deset posto.

U Posavini je HDZ BiH također dobio uvjerljivu potporu s više od 41 posto glasova dok je konkurentski HDZ 1990. dobio 22 posto glasova.

Među strankama koje okupljaju bošnjačko glasačko tijelo Socijaldemokratska partija (SDP) i Stranka demokratske akcije (SDA) u županijama zauzimaju prva dva mjesta, a prispjeli rezultati izbora za županijske skupštine potvrdili su i neočekivani uspjeh nedavno utemeljenog Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića.

Ta je stranka prešla izborni prag u svim županijama u kojima je istaknula svoje kandidate te je dobila isti ili veći broj glasova od Stranke za BiH (SBiH) Harisa Silajdžića.

U Sarajevskoj županiji, najvećoj po broju birača, SBB je na trećem mjestu i s nešto više od 17 posto osvojenih glasova gotovo je izjednačen sa SDA potpuno potisnuvši SBiH.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika