04.10.2010. / 20:59

Autor: Ana Smrečki, Hina

Milinović smirio strasti: Kumice mogu prodavati sir i vrhnje, kazne će plaćati Holding

Milinović poručuje da se zakon mora poštovati, ali se nada da će se naći neko kompromisno rješenje. 'Bakice ili kumice mogu i sutra prodavati svoje namirnice, a kaznu za to će dobiti Zagrebački holding', poručio je ministar zdravstva

Ministar zdravstva Darko MilinovićMinistar zdravstva Darko MilinovićNakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kumicama sa zagrebačkog Dolca obećao da će i dalje moći prodavati sir i vrhnje, prebacivši lopticu na Ministarstvo zdravstva, reagirao je i resorni ministar Darko Milinović. Bandić je od njega tražio odgodu zabrene prodaje sira i vrhnja koje se ne nalazi u rashlađenim frižiderima, poručivši da već u utorak ide na plac po svježe proizvode.

Milinović pritom poručuje kako bi zbog cijele situacije trebalo kazniti Zagrebački holding, ocjenivši das u tamo važniji politički obračuni dviju struja, nego nesmetana prodaja sira i vrhnja. Podsjeća da je Holding još lani do 1. lipnja obećao uložiti više od milijun i pol tisuća kuna za tehničke i higijenske uvjete.

Tada su tražili odgodu na tri mjeseca, što im je i omogućeno, pa su u ministarstvu predpostavili das u do 1. rujna napravili sve što je potrebno za prilagodbu. Nitko se nije javio za dodatnu odgodu, pa je odluka i provedena. Milinović poručuje da se zakon mora poštovati, ali se nada da će se naći neko kompromisno rješenje.

'Bakice ili kumice mogu i sutra prodavati svoje namirnice, a kaznu za to će dobiti Zagrebački holding', poručio je ministar zdravstva. U pordužnicu Zagrebačkog holding, Tržnice Zagreb, prstom je uperio i gradonačelnik Bandić, koji se sažalio nad kumicama koje, kako je rekao nisu mogle napraviti svoj posao, zbog čega su pak građani ostali bez sira i vrhnja.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika