05.10.2010. / 13:56

Autor: Hina

Jovanović ponovno napada: 'Kosor osnovala tim za optužbe protiv SDP-a'

Ona je je još jedanput pokazala svoju nevjerodostojnost u borbi protiv korupcije kad je u najnovijoj reviziji plana borbe protiv korupcije izbrisala poglavlje o zaštiti zviždača, istaknuo je Jovanović

Željko JovanovićŽeljko JovanovićSaborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo kako ima "povjerljive informacije da je premijerka Kosor osnovala poseban tim čiji je cilj oprati lice HDZ-a izmišljanjem optužbi protiv SDP-a".

Jovanović je, govoreći o aferi Daimler, ustvrdio "kako su predstavnici te tvrtke rekli da je mito davan u razdoblju od 2003. do 2008. godine, pri čemu je ustvrdio kako je taj podatak provljerljiv". "Zar mislite da su u to vrijeme članovi SDP-a mogli uzimati tu proviziju?" upitao je Jovanović.

Ustvrdio je i kako istu razinu odgovornosti za stanje u zemlji snose i bivši premijer Sanader i sadašnja premijerka Kosor. Ona je je još jedanput pokazala svoju nevjerodostojnost u borbi protiv korupcije kad je u najnovijoj reviziji plana borbe protiv korupcije izbrisala poglavlje o zaštiti zviždača, istaknuo je Jovanović.

SDP-ov saborski zastupnik Luka Denona rekao je da je premijerka Jadranka Kosor, govoreći o ugovorima na 28 milijuna kuna iz doba Račanove vlade, izmislila "još jednu potencijalnu aferu u nastojanju da pokaže da su HDZ i SDP isti te da nema spasa za Hrvatsku". Istaknuo je da je Rajko Horvat, predsjednik Povjerenstva za provedbu Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama od 2001. do 2004. godine, na što se navodno odnose sporni ugovori, izjavio da su te ugovore pregledali kriminalistička policija, revizija i unutarnja kontrola još 2004. godine te da nisu našli ništa sporno.

Saborski zastupnik Slavko Linić upozorio je kako je vrijeme za predstavljanje kvalitetnog prijedloga zakona o izvršenju proračuna za sljedeću godinu isteklo. Vladine mjere za poboljšanje likvidnosti nisu donijele rezultate, proračunski prihodi od doprinosa i poreza su u daljnjem padu, i to ne zbog pada gospodarske aktivnosti, nego zbog nediscipline plaćanja, a zbog promašenog zakona o mirovinama pristiglo je novih 25.000 zahtjeva za mirovinu, rekao je Linić.

Naveo je da se vrlo brzo moraju donijeti zakoni koji će regulirati prihodovnu stranu proračuna jer će u protivnom biti izgubljena i 2011. godina. Odgovornost za ovogodišnje minuse i deficit snose i HDZ i njegovi koalicijski partneri, smatra Linić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika