05.10.2010. / 15:13

Autor: Hina

Siemens i NIS sklopili ugovor vrijedan 40 milijuna kuna

Siemens Hrvatska i Siemens Srbija modernizirat će pristanište za naftu i naftne derivate Rafinerije nafte Pančevo na Dunavu, a planirano trajanje radova je 18 mjeseci

Siemens i Naftna industrija Srbije sklopili su ugovor o modernizaciji pristaništa za naftu i naftne derivate u vrijednosti od 40 milijuna kuna, izvijestili su iz Siemensa Hrvatska.

Siemens Hrvatska i Siemens Srbija modernizirat će pristanište za naftu i naftne derivate Rafinerije nafte Pančevo na Dunavu, a planirano trajanje radova je 18 mjeseci.

Siemens će ugraditi najmoderniji sustav kontrole procesa PCS7 kojim će se upravljati transportom nafte i naftnih derivata između pristaništa i rafinerije.

Projekt modernizacije pristaništa obuhvaća isporuku opreme sustava automatizacije PCS7, mjerne instrumentacije, sustava mjerne instrumentacije na rezervoarima, elektro radove, pretvarače napona i frekvencije, demontažne i montažne radove, zatim ispitivanje opreme, puštanje u rad i probni pogon.

Ovo je prvi put da je Siemens ugovorio takvu vrstu projektnog rješenja s Gasprom njeftom, kazao je direktor divizije Oil&Gas u Siemensu Hrvatska Denis Voloder.

Rafinerija nafte u Pančevu je postrojenje u vlasništvu NIS Naftne Industrije Srbije, koja je u većinskom vlasništvu ruskog naftnog diva Gasprom njeft.

Pristanište Rafinerije nafte Pančevo smješteno je u luci "Dunav" u dužini od 600 metara. Udaljeno je tri kilometra od kruga Rafinerije nafte Pančevo, a sa skladišnim rezervoarima rafinerije povezano je cjevovodima.

Siemens Hrvatska i Siemens Srbija dio su tehnološke korporacije Siemens AG koja posluje u 190 zemalja.

Vezane vijesti

Vilanova potpisao dvogodišnji ugovor?

Vilanova potpisao dvogodišnji ugovor?

Prema pisanju barcelonskog dnevnika El Mundo Deportiva, vodstvo nogometnog kluba Barcelone s novim je prvim trenerom svoje momčadi, Titom Vilanovom,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika