05.10.2010. / 15:38

Autor: Hina

Francuska: privedeno 12 osoba u sklopu istraga o radikalnim islamistima

U drugoj istrazi u Marseilleu i Avignonu privedeno je devet osoba po nalogu pariškog antiterorističkog suca pod sumnjom za "udruživanje povezano s terorističkom djelatnosti"

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDvanaest osoba privedeno je u utorak u Francuskoj u sklopu dviju istraga povezanih s pokretom radikalnih islamista, a zaplijenjeno je i oružje, doznaje se od izvora bliskih istrazi, dok su sve brojnija upozorenja na mogućnost terorističkih napada.

U okolici Bordeauxa i Marseillea uhićena su trojica muškaraca za koje se pretpostavlja da su povezani s afganistanskim islamistima, a podaci o njima pronađeni su tijekom uhićenja jednog islamista u subotu u Italiji.

U drugoj istrazi u Marseilleu i Avignonu privedeno je devet osoba po nalogu pariškog antiterorističkog suca pod sumnjom za "udruživanje povezano s terorističkom djelatnosti".

Tijekom uhićenja zaplijenjeno je oružje i streljivo, prema jednom izvoru bliskom istrazi.

Francuski ministar unutarnjih poslova Brice Hortefeux prije dva tjedna rekao je da u zemlji postoji "stvarna prijetnja i mogućnost napada".

Sjedinjene Države su u nedjelju upozorile Amerikance koji putuju u Europu na moguće opasnosti terorističkih napada.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika