05.10.2010. / 16:02

Autor: Hina

Radnice Kamenskog nastavljaju štrajk do stečajnog ročišta

Glavna sindikalna povjerenica Ana Gavran kazala je kako rasplet svoje teške situacije očekuju na ročištu koje je Trgovački sud u Zagrebu zakazao za 12. listopada, kada će se vidjeti jesu li se stekli uvjeti za pokretanje stečaja

Radnice tekstilne tvornice Kamensko nastavile su danas štrajk koji su započele u srijedu tražeći isplatu pet zaostalih plaća ili pokretanje stečajnog postupka.

Glavna sindikalna povjerenica Ana Gavran kazala je u razgovoru Hini kako rasplet svoje teške situacije očekuju na ročištu koje je Trgovački sud u Zagrebu zakazao za 12. listopada, kada će se vidjeti jesu li se stekli uvjeti za pokretanje stečaja.

Po njezinim riječima, predsjednik Uprave Kamenskog Antun Crlenjak "ima svoje posebne planove za tvornicu". Crlenjak se jučer sastao s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Đurom Popijačem te najavio da će na sastanak pozvati i članice štrajkaškog odbora, ali se to nije dogodilo ni jučer ni danas, tvrdi Gavran.

Regionalni koordinator Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske Željko Šegina kaže da je Crlenjak danas bio na sastanku u Hrvatskom fondu za privatizaciju, a u sindikatu pretpostavljaju da vjerojatno pregovara o pokretanju poslovanja s tekstilnom tvornicom "Goričanka nova".

Sudeći po onome što je Crlenjak rekao kolegicama u Kamenskom, njegove su ambicije da zakupi prostor Goričanke nove, uloži nova sredstva i tamo započne poslovanje, navodi Šegina.

No, takav plan je "naprosto nevjerojatan i nejasan", ako se uzme u obzir da je sam Crlenjak spominjao sadašnji dug Kamenskog od 70-ak milijuna kuna.

Uz takav dug, za koji ne vjerujem da je utemeljen na pravoj analizi, i nemogućnost iznalaženja rješenja za isplatu plaća, takvi planovi su nerealni, dodaje Šegina uz zaključak da će tek stečaj pokazati pravo stanje stvari.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 05.10.10. 17:21

a jesu li podnijele koju kaznenu prijavu ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika