05.10.2010. / 16:04

Autor: Hina

HSP: 'Vrijeme je za izbore i vladu s punim legitimitetom'

Na konferenciji je najavljen povratak u stranku oko tisuću pravaša iz svih hrvatskih županija koji su prešli u HSP "Dr. Ante Starčevića". Sljedećih dana, najavio je povjerenik HSP-a za Brodsko-posavsku županiju Mladen Leovac, vratit će se nekoliko podružnica iz zapadnog dijela županije

Predsjednik HSP-a Danijel SrbPredsjednik HSP-a Danijel SrbHrvatska stranka prava (HSP) smatra kako je došlo vrijeme da Hrvatska iziđe na izbore i dobije vladu s punim legitimitetom i punom snagom koja može rješavati probleme države u ovome trenutku, rekao je danas predsjednik HSP-a Danijel Srb na konferenciji za novinare u Slavonskome Brodu.

Upozorio je da se u Hrvatskoj vrijeme nepotrebno gubi na međusobne svađe zbog toga tko je više kriv i tko je veći lopov dok radnici štrajkaju glađu i ostaju bez radnih mjesta.

"Pravo je pitanje postoji li ijedna ozbiljna mjera koja rješava gospodarske probleme", rekao je Srb, ustvrdivši da od 66 zakona koji su u saborskoj proceduru nijedan ne dolazi iz ministarstva gospodarstva kao neka antirecesijska mjera.

"Kad je u pitanju gospodarstvo ili temeljni odnosi na nacionalnom političkom prostoru, stvari ne idu dobro. Hrvatska ne zna kamo ide, a vrijeme se gubi u svađama. Ako u takvim uvjetima budemo morali još godinu dana čekati na izbore, izgubit će se još nekoliko desetaka tisuća radnih mjesta, a situacija će biti sve gora. Vlada nema vizije ni snage ući u bilo kakve promjene politike i vrijeme je da to prekinemo i otvorimo nove perspektive. To je moguće samo nakon izbora", smatra Srb.

Dodao je da će odluka o mogućim izvanrednim izborima ovisiti o odnosima u HDZ-u i "njihovim unutarstranačkim sukobima".

"Iz tih su sukoba proizišle sve ove afere, a posljedica je gospodarski pad", kazao je predsjednik HSP-a Danijel Srb, istaknuvši da nitko nema pravo u ovoj zemlji zbog međusobnih obračuna ili stranačkih interesa zakočiti razvoj države.

Na konferenciji je najavljen povratak u stranku oko tisuću pravaša iz svih hrvatskih županija koji su prešli u HSP "Dr. Ante Starčevića". Sljedećih dana, najavio je povjerenik HSP-a za Brodsko-posavsku županiju Mladen Leovac, vratit će se nekoliko podružnica iz zapadnog dijela županije.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika