05.10.2010. / 16:32

Autor: Boris Bilas

Šimunović novi čelnik Croatia Airlinesa, sindikati zatražili hitan sastanak s premijerkom

Srećko Šimunović je godinama bio 'desna ruka' Ivana Mišetića te je dobro upoznat s poslovanjem kompanije i zbog toga su ga i prije izbora mnogi vidjeli kao idelanog kandidata

Srećko Šimunović (Foto: Sanjin Strukić/24sata/Pixsell)Srećko Šimunović (Foto: Sanjin Strukić/24sata/Pixsell)Srećko Šimunović, dosadašnji izvršni direktor marketinga i nabave u Croatia Airlinesu novi je direktor nacionalne avio kompanije. Šimunovića je na to mjesto na današnjem sastanku izabrao Nadzorni odbor CA, a pretpostavlja se da je na to mjesto došao kao kandidat kojim ima podršku ministra Božidara Kalmete koji je ujedno i predsjednik Skupštine kompanije.

Šimunović je tako zamijenio Ivana Mišetića, koji je nedavno napustio CA te je otišao u Atlantic grupu na poziciju glavnog tajnika.

Srećko Šimunović je godinama bio 'desna ruka' Ivana Mišetića te je dobro upoznat s poslovanjem kompanije i zbog toga su ga i prije izbora mnogi vidjeli kao idelanog kandidata.

Šimunović, koji je rođen u Mostaru 1953. godine, do 2002. je radio u Ini uglavnom u odjelu korporativnih komunikacija. Potkraj devedesetih postao je direktor Ine BIH, a s te je pozicije i otišao u CA 2002. godine za direktora marketinga. Naknadno je unaprijeđen u izvršnog direktora za marketing i nabavu, gdje je bio do danas.

Kao što je poznato Šimunovića u Croatia Airlinesu ne očekuje lagan posao jer kompanija grca u gubicima, na što su u pismu premijerki Jadranki Kosor upozorili i članovi sindikata te kompanije.

Sindikati upozoravaju naloše poslovanje i financijske gubitke nacionalnog avioprijevoznika istodobno dok druge aviokomapnije na ovim prostorima posluju s profitom. Istodobno izražavaju zabrinutost za radna mjesta i budućnost hrvatske aviokompanije te su zatražili od Kosor, kao predstavnice vlasnika, da ih primi na razgovor.

"Dok hrvatske zračne luke bilježe rekordan rast prometa, a turističku sezonu se već sada smatra jednom od najuspješnijih, financijski gubici Croatia Airlines-a rastu. Broj putnika i promet drastično padaju, avioni ne lete, a linije prepuštamo drugim kompanijama".

Sindikalci smatraju da trenutno rukovodstvo nema viziju i znanje potrebno za ispravak vlastitih pogrešaka i korištenje potencijala tvrtke, zahvaljujući čemu stranim aviokompanijama prihodi i posao rastu nauštrb nacionalnog prijevoznika i poreznih obveznika koji gubitke Uprave konstantno saniraju.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika