05.10.2010. / 17:33

Autor: Hina , Nacional.hr

Glavni tajnik HDZ-a tvrdi: 'Pojavljivanje Sanadera nije uzdrmalo HDZ'

SPD-ovce je optužio za istupe ispod razine pristojne političke komunikacije te zaključio da takve izjave opravdavaju zahtjev za smjenom Jovanovića s čela Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije

Branko Bačić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Branko Bačić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić opovrgnuo je danas tvrdnje riječkih SDP-ovaca da je predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor oformila poseban tim koji za cilj ima "oprati HDZ izmišljanjem optužbi protiv SDP-a", ocijenivši da izbijanje u javnost različitih afera povezanih sa SDP-ovcima izaziva nervozu u toj stranci.

"Predsjednica vlade i HDZ-a nije oformila nikakav specijalni tim koji bi imao za cilj ili zadaću izmišljanje raznih afera u SDP-u. U RH postoje legalna tijela policije, USKOK-a, državnog odvjetništva i sudova koji imaju zadaću prepoznati, procesuirati i eventualno donijeti presude u svim onim slučajevima kada su u pitanju afere ili kaznena djela", kazao je Bačić novinarima u Saboru.

Dodao je da iz dana u dan na svjetlo izbijaju afere u koje su uključeni pojedini SDP-ovi dužnosnici te da to očito "kod Željka Jovanovića i drugih dužnosnika SDP-a izaziva nervozu pa izmišljaju nekakve specijalne timove koji bi trebali pronalaziti afere među dužnosnicima SDP-a".

SPD-ovce je optužio za istupe ispod razine pristojne političke komunikacije te zaključio da takve izjave opravdavaju zahtjev za smjenom Jovanovića s čela Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije.

Odbio je i SDP-ove tvrdnje da premijerka Kosor nije vjerodostojna u borbi protiv korupcije, a najveću oporbenu stranku pozvao da podrže vladinu borbu protiv korupcije i svih vrsta kriminala.

Na tvrdnje SDP-ovaca da se u aferi Daimler mito primalo tek između 2003. i 2008., Bačić je kazao da je HDZ "itekako zainteresiran da se čim prije otkrije koji su dužnosnici iz bivše Račanove vlade to mito primili".

Na pitanje je li povratak u zemlju bivšeg premijera Ive Sanadera uzdrmao stranku, Bačić je odgovorio niječno. "Ne, apsolutno pojavljivanje bivšeg premijera nije uzdrmalo stranku. Ništa nije normalnije od toga da bivši predsjednik i premijer bude u svojoj državi", rekao je.

Bačić je kazao i da nije upoznat s tim kontaktiraju li neki HDZ-ovi saborski zastupnici sa Sanaderom te da osobno ne vjeruje da postoje takvi kontakti. Ovom prigodom Bačić je i demantirao je i pisanje Nacionala o neformalnom sastanku užeg kabineta vlade na kojem jedošlo do žustre rasprave vezane upravo uz povratak Ive Sanadera.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 05.10.10. 18:01

premijerka ni nema nikakav tim. pola ( i poly) ih je u zatvoru a druga polovica čeka na red.


registracija
31/1/10

STTony, 05.10.10. 18:47

I ovaj isto je Kra-De-Ze govno koje 'ništa nije znalo', on je držao ljestve a da toga nije svjestan. Yeah, right.


registracija
31/1/10

STTony, 05.10.10. 20:10

USto niti ne zna pričati normalno i gramatički točno, pravi prototip Kra-De-Ze nepismenog i ne previše pametnog ali zato bahatog i drskog lopuže.


registracija
30/6/10

petrus7, 05.10.10. 20:49

Nepismeno tipično KRADEZE govno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika