05.10.2010. / 19:14

Autor: Hina

Reakcija MORH-a: Hrvatski 'migovi' nisu isto što i Vazduhoplovstvo JNA

"Za razliku od kaosa, bombi i projektila koje je 'vazduhoplovstvo JNA' ostavljalo diljem Hrvatske u Domovinskom ratu, po ovoj nesreći postupano je u skladu sa svim valjanim hrvatskim propisima i regulativom NATO-a", ističe na kraju priopćenja MORH

Ministarstvo obrane priopćilo je danas da sa žaljenjem konstatira kako se zrakoplovi Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u najnovijem broju časopisa "Novosti" stavljaju u isti kontekst kao i neprijateljski zrakoplovi koji su agresorski djelovali diljem Hrvatske u Domovinskom ratu.

"Stavljati u isti kontekst zrakoplovstvo koje čuva suverenitet Hrvatske i 'Vazduhoplovstvo JNA' koje je svojim djelovanjem razaralo Hrvatsku u Domovinskom ratu, uvreda je za sve djelatnike Ministarstva obrane i pripadnike Oružanih snaga RH, za sve hrvatske branitelje, ali i sve dobronamjerne građane Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju.

Ministarstvo obrane, kaže se dalje u priopćenju, posebno žalosti činjenica kako se nesreća, u kojoj je stradala i hrvatska državljanka, u spomenutu časopisu pokušava ružno izmanipulirati, pri čemu se u tekstu navodi kako je nakon pada zrakoplova ostao "kaos i bombe", što je potpuno netočno.

"Za razliku od kaosa, bombi i projektila koje je 'vazduhoplovstvo JNA' ostavljalo diljem Hrvatske u Domovinskom ratu, po ovoj nesreći postupano je u skladu sa svim valjanim hrvatskim propisima i regulativom NATO-a", ističe na kraju priopćenja MORH.

Danas je i Hrvatski Helsinški odbor za ljudska prava (HHO) izrazio prosvjed zbog naslovnice najnovijeg broja tjednika "Novosti", koji izdaje Srpsko narodno vijeće. Na naslovnici je objavljena fotografija dvaju hrvatskih "migova" s nacionalnim obilježjem i naslovom "Obadva, obadva su pala!" HHO također prosvjeduje zbog činjenice da se taj tjednik financira iz državnog proračuna.

I Glavni stožer OS RH reagira na "Novosti"

Glavni stožer Oružanih snaga Republike Hrvatske priopćio je danas da u ime svih pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske sa žaljenjem konstatira kako se zrakoplovi Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u najnovijem broju časopisa "Novosti" stavljaju u isti kontekst kao i neprijateljski zrakoplovi koji su agresorski djelovali diljem Hrvatske u Domovinskom ratu.

Istodobno, navodi se u priopćenju, u potpunosti odbacujemo navode iz teksta u kojima se govori kako je nakon pada zrakoplova ostao kaos i bombe jer to jednostavno ne odgovara istini.

"Podsjećamo da Oružane snage Republike Hrvatske, kako pri stvaranju neovisne Hrvatske, tako i danas, imaju svoju jasnu ustavnu i zakonsku obvezu, a sve naše aktivnosti u Hrvatskoj kao i u međunarodnim misijama imaju uporište u zakonskoj regulativi i propisima. Grubo manipuliranje nesrećom, koja se dogodila, u novinskom članku - naslovnici lista "Novosti", naslovu i tekstu - nanošenje je štete ugledu pripadnika Oružanih snaga RH, ali i oružanim snagama RH u cjelini", stoji u priopćenju koje je potpisao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Josip Lucić.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

registracija
8/4/08

arisa, 06.10.10. 08:05

sta je tu cudno
"Obadva, obadva su pala!"
obadva su i onako bivsi migovi jna
a istina je uvjek bolna


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika