06.10.2010. / 09:54

Autor: Hina

Vlasnici Boston Red Soxa kupuju Liverpool

Za sada još nije poznato za koliko je novaca klub prodan, no NESV će u potpunosti podmiriti dug od 350 milijuna eura prema Royal Bank of Scotland

Dosadašnji vlasnici krizom uzdrmanog engleskog nogometnog velikana Liverpoola Amerikanci Tom Hicks i George Gillett pristali su prodati klub američkoj kompaniji New England Sports Ventures (NESV), u čijem vlasništvu se nalazi baseball klub Boston Red Sox.

Vijest o prodaji "Redsa" izazvala je oduševljenje među navijačima trofejnog kluba, ali i zebnju jer umjesto omraženog američkog dvojca na Anfield ponovo dolaze Amerikanci. Za sada još nije poznato za koliko je novaca klub prodan, no NESV će u potpunosti podmiriti dug od 350 milijuna eura prema Royal Bank of Scotland. Hicks i Gillett su na početku tražili 800 milijuna eura, a potom su smanjili zahtjev na 600 milijuna. No, čini se kako su morali još više smanjiti svoje novčane apetite.

"Pregovori su uspješno realizirani i proces promjene vlasnika ubrzo će biti priveden kraju," potvrdio je direktor kluba Martin Broughton kazavši kako su se predstavnici Liverpoola i tvrtke NESV u posljednjih mjesec dana susreli tri puta u Bostonu, Londonu i Liverpoolu i napokon se dogovorili oko svih detalja.

Hicks i Gillett su kupili Liverpool u veljači 2007. godine za 250 milijuna eura, međutim, vrlo brzo su upali u novčane probleme. U travnju ove godine objavili su kako je klub na prodaju, a šest mjeseci kasnije su uspjeli su ga i prodati Johnu W. Henryju koji stoji iza NESV-a.

"Henry je vrlo popularan u Bostonu jer je Red Soxe vratio u vrh. Siguran sam kako će to učiniti i s Liverpoolom," kazao je novinar Boston Globea Peter Abraham.

John W Henry se obogatio na Wall Stretu, a prema Fobesu njegovo bogatstvo se procjenjuje na 700 milijuna eura.

Prodaju kluba još mora potvrditi vodstvo Premiershipa.

Vezane vijesti

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Nizozemski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Liverpoola Dirk Kuyt potpisao je trogodišnji ugovor s Fenerbahçeom, potvrdio je u nedjelju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika