06.10.2010. / 10:29

Autor: Nacional.hr

MUP se priprema za novu 'sezonu': Kupili zaštitne ograde koje se koriste u prosvjedima

Zanimljivo je i da je posao zaključen bez provedenoga javnog natječaja

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMinistarstvo unutarnjih poslova po svoj se prilici dobrano priprema za novu prosvjedničku sezonu, koja je, s obzirom na sve veće nezadovoljstvo građana i sindikata politikom vlade prema radnicima, gotovo neminovna. Prema pisanju Poslovnog dnevnika, MUP je prije mjesec i pol dana nabavio nove zaštitne ograde za prosvjede i slična javna okupljanja u kojima je potrebno zaustavljanje i usmjeravanje kretanja građana. Zanimljivo je da je posao zaključen bez provedenoga javnog natječaja.

Četrdeset ograda nabavljeno je od poduzeća Proton iz Gornjega Kneginca, po cijeni od 95.600 kuna, uvećano za PDV, odnosno 117.588 kuna. U MUP-u međutim pojašnjavaju da se u ovu nabavu krenulo još prošle godine u proljeće, i to jer su dosadašnje ograde - što se dakle mogu koristiti i u provjednim djelatnostima - zastarjele. U to je vrijeme, kažu, proveden postupak javne nabave male vrijednosti, a na natječaj su bile pristigle tri ponude. Osim Protona, koji je bio ponudio najpovoljniju cijenu za traženu količinu, 98.935 kuna bez PDV-a, javili su se bili još i slavonskobrodski Sigmat te zagrebačka Metalia Jakopec. Sigmatova je cijena, bez PDV-a, bila 152.985 kuna, a Metalia Jakopec nudio je ograde po cijeni od 111.000 kuna plus PDV. Na koncu je odabrana ponuda Protona.

S obzirom da su se MUP-u svidjele ove ograde, odlučili su ih nabaviti još. Radi se naime o ogradama koje su izvedene u obliku obrnutog slova 'T', sa specifičnom konstrukcijom koja omogućuje dodatnu zaštitu od prevrtanja ograde, na kojoj je predviđeno i stajanje policajaca. Ta je kompanija međutim u međuvremenu zaštitila industrijski dizajn svojih ograda. U novim uvjetima MUP je stoga odlučio na temelju zakona o javnoj nabavi ići u pregovarački postupak javne nabave, bez prethodne objave. Zaključivanje ugovora odobrila je i Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, piše Poslovni dnevnik.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 06.10.10. 10:49

Ma, baš lijepo. Ova bi se Vlada od narodnog bijesa bila u stanju braniti i tenkovima, samo da što duže bude na vlasti.Treba to sve potjerati bestraga!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika