06.10.2010. / 10:49

Autor: Nacional.hr

Prosvjed protiv nerazumnih: Došao do Makarske s velikom srpskom zastavom na autu

"Ne želim nikoga provocirati, to je jedna vrsta prosvjeda protiv nerazumnog ponašanja", rekao je Cvetković prije nekoliko tjedana u srpskim medijima.

Stefan CvetkovićStefan CvetkovićSrpski novinar i vlasnik televizije TNT Stefan Cvetković krenuo je na putovanje po Hrvatskoj u automobilu s beogradskim tablicama koji je okićen srpskim zastavama kako bi dokazao da je Hrvatska sigurna zemlja. Nekoliko mjeseci nakon što su mu zbog srpskih registracijskih oznaka na hrvatskoj obali dva puta oštetili auto, Cvetković se odlučio vratiti.

Premda je najavio da će putovati s Yugom obojanim u boje srpske zastave, ipak je na turneju krenuo s Opelom sa srpskom zastavom. "Odlučio sam krenuti u akciju Yugom obojanim u boje srpske zastave s beogradskim tablicama na kojemu će pisati: ´Ja sam auto iz Srbije, ali nisam ništa kriv, vozi me čovjek, a ne Srbin ili Hrvat´. Četiri web kamere prenosit će direktno što se događa na tom putu po hrvatskoj obali. Ne želim nikoga provocirati, to je jedna vrsta prosvjeda protiv nerazumnog ponašanja", rekao je Cvetković prije nekoliko tjedana u srpskim medijima.

"Smatram sebe slobodnim čovjekom, mislim da mi je sloboda kretanja zagarantirana i ono što mi je najvažnije - nitko od mediokriteta s bilo koje strane i pod bilo kojim barjakom neće me dovesti u situaciju u kojoj mi ograničava slobodu kretanja", dodao je tom prilikom Cvetković, koji je zasad sa srpskom zastavom na automobilu došao do Makarske.

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 06.10.10. 12:06

Ajde sad ti lipi Stefane, zamini srpsku pa stavi šahovnicu i provozaj se diljem svoje lepe Srbije pa će da vidiš čija majka crnu vunu prede. Obični provokator s prizemnim porivima.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 06.10.10. 12:24

Lako je ovo napraviti.Ajde ti,kume,stavi zastavu Hajduka, pa pođi u Zagreb na derbi.


registracija
14/12/06

crestor, 06.10.10. 13:03

Haha, 4 web kamere. U tom grmu lezi zec. Eventualni napadac bi zavrsio u cuzi. HR je pravna drzava i SVI su zasticeni, pa i ovaj Srbin. Osim toga , prati ga medijska kampanja.


registracija
1/1/70

, 06.10.10. 13:41

Kad bi svi ljudi bili pametni,kulturni...mogao bi pored mene nosati i dinamovu i hajdukovu i zdezdinu....zastavu.Mene to uopce ne iritira,dapače. Problem je sto ima na svim stranama luđaka,divljaka,drogerasa,neodgojenih MAMLAZA..i onda ni jao kao Hrvat nemrem doci na dinamov...stadion npr s hajdukovom zastavom..a zasto?Gdje je kultura,civilizacijjsko ponasanje,odgoj...?Uzas ! Ja tako svoju djecu i unuke nisam odgojio...


registracija
6/10/10

rondalo, 06.10.10. 15:32

Kako se nitko nije sjetio da je gospodin prekršio zakon RH, izvjesio je stranu zastavu bez zastave RH, on je to učinio sa 3 zastave. To nije nikome zasmetalo, još ga je pametni dogradonačelnik Novak u Makarskoj pustio da parkira na mjesto rezervirano za "gradske oce" koje plaćaju građani, da dotični ne plati parkiranje.
Mislim da je ovo jedna obična provokacija pod okriljem slobode govora i izražavanja...
U ostalom zar je novinarska iskaznica garancija da netko nije extremist, terorist, pedofil...(da ne idem u krajnost)


registracija
6/10/10

rondalo, 08.10.10. 12:18

Predlažem Cvetku da istestira demokratiju u EU, pa neka tamo proba da tera kola s tri srpske zastave bez europske !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika