06.10.2010. / 10:50

Autor: Nacional.hr

Josipović i dalje najpopularniji, Milanović prestigao Kosor, Sanader prošao najgore

Blok koalicije koju okuplja SDP ima podupire 14 posto više građana od bloka aktualne vladajuće koalicije.

Ivo JosipovićIvo JosipovićKako pokazuju najnoviji rezultati redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, predsjednik Ivo Josipović i dalje je omiljeni političar većine Hrvata.

Takvo mišljenje dijeli čak 45, 5 posto ispitanika. S 11,4 posto glasova slijedi ga guverner HNB-a Željko Rohatinski. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, bilježi sve negativnije rezultate. S 5,6 posto glasova zauzela je tek četvrtu poziciju, iza predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je sa 7,5 posto glasova zauzeo treći poziciju.

Najomraženiji političar, s 32, 4 posto glasova je bivši premijer Ivo Sanader koji se prije nekoliko dana vratio u Hrvatsku. Slijede ponuđena mogućnost 'Svi političari', zatim Ivan Šuker, Jadranka Kosor i Zoran Milanović. Među prvih deset najomraženijih smjestili su se HDZ-ovci Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Darko Milinović i Luka Bebić i HNS-ovac Radimir Čačić.

U listopadu se bilježi najveći pad potpore Vladi RH od početka mjerenja 2004. godine. U veljači je Vladu podupiralo čak 57,1 posto ispitanika, a sada joj naklonost pokazuje samo 25,2 posto.

Istraživanje je pokazalo kako građane u svakodnevnom životu najviše muči gospodarska kriza, poplave u zemlji i štrajk radnica Kamenskog. Članstvo Hrvatske u EU podupire 50,5 posto građana. Blok koalicije koju okuplja SDP ima podupire 14 posto više građana od bloka aktualne vladajuće koalicije.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 06.10.10. 12:11

Da vođa SDP-a imalo vrijedi, imao bi barem dvostruko više glasova od Jadranke.Ovi rezultati su za njega zapravo poražavajući.Milanoviću treba zamjena,zato što najviše iritira narod,pomalo se bahateći,baš kao da je u HDZ-u.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika