06.10.2010. / 15:10

Autor: Sandra Županić

Visoka novinarska škola svečano obilježila početak nove školske godine

Sve prisutne je i dekan Visoke novinarske škole Mate Granić koji je rekao da je cilj ove škole obrazovati kompetentne, nezavisne i dobro educirane novinare koji su spremni odmah nakon tri godine početi raditi u struci

Predsjednik Ivo Josipović bio je gost na današnjoj svečanosti (Foto: Krasnodar Peršun)Predsjednik Ivo Josipović bio je gost na današnjoj svečanosti (Foto: Krasnodar Peršun)

Početak nove akademske godine Visoka novinarska škola obilježila je današnjom, već tradicionalnom, svečanošću održanom u Preporodnoj dvorani na zagrebačkom Gornjem gradu.

Brucoše i ostale goste pozdravio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je istaknuo da mu je čast što može prisustvovati ovoj svečanosti te dodao da se nada da će se nova generacija studenata baviti novinarstvom koje nosi poruku. Predsjednik Josipović na ovaj je način ukazao veliku čast Visokoj novinarskoj školi te pokazao da cijeni moderno novinarsko obrazovanje.

Ovo je već druga godina da predsjednik Josipović prisustvuje svečanostima VNŠ-a, jer je prošle godine sudjelovao na prvoj debati predsjedničkih kandidata koja je organizirala ova škola. Isto tako predsjednik Josipović je novoj generaciji studenata održao i prvo predavanje na vrlo aktualnu temu "Hrvatska vanjska politika: ciljevi i zadaće". Nakon predavanja studenti su predsjedniku postavljali pitanja o svim važnim aspektima njegovog posla na što je Josipović rado i strpljivo odgovarao. Tako je studente zanimalo što predsjednik misli o krizi (financijskoj i etičkoj) u medijima, kvaliteti hrvatske gospodarske diplomacije, očuvanju hrvatskog identiteta u EU, dolasku pape u našu zemlju te drugim temama.

Visoku novinarsku školu prošle je akademske godine završila prva generacija prvostupnika, a je godine upisana četvrta generacija studenata.

Sve prisutne je i dekan Visoke novinarske škole Mate Granić koji je rekao da je cilj ove škole obrazovati kompetentne, nezavisne i dobro educirane novinare koji su spremni odmah nakon tri godine početi raditi u struci.

Na svečanosti su dodijeljene i nagrade najboljim predavačima VNŠ-a u protekloj školskoj godini u čak šest kategorija, predsjednik Josipović rekao je da već dugo nije čuo toliko pohvala na račun profesora.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika