06.10.2010. / 15:55

Autor: Hina

Deutsche Bank povećao kapital za 10,2 milijarde eura

Cilj je bio prikupiti sredstva za financiranje preuzimanja njemačke banke Postbank i jačanje kapitalne pozicije Deutsche Banka kako bi mogao udovoljiti povećanim zahtjevima koje je predložio Baselski odbor za nadzor banaka

Najveća njemačka banka Deutsche Bank objavila je u srijedu da je uspješno provela najveće povećanje kapitala u svojoj povijesti, prikupivši 10,2 milijarde eura.

Banka Deutsche Bank izdala je ukupno 308,6 milijuna novih dionica po cijeni od 33 eura po dionici, navodi se u priopćenju.

Cilj je bio prikupiti sredstva za financiranje preuzimanja njemačke banke Postbank i jačanje kapitalne pozicije Deutsche Banka kako bi mogao udovoljiti povećanim zahtjevima koje je predložio Baselski odbor za nadzor banaka.

"Uspješno povećanje kapitala impresivna je demonstracija povjerenja u buduće perspektive Deutsche Banka", navedene su u priopćenju riječi predsjednika banke Josefa Ackermanna.

Deutsche Bank već posjeduje gotovo 30 posto Postbanka, koji ima najveću mrežu za poslovanje s građanima u Njemačkoj i stoga je privukao pozornost DB-a u potrazi za novim atraktivnim izvorima zarade, uz aktivnosti investicijskog bankarstva.

Vezane vijesti

'Geuro' - slamka spasa za Grčku?

'Geuro' - slamka spasa za Grčku?

Čelnik istraživačkog odjela Deutsche Banke, Thomas Mayer, tvrdi kako je najbolja šansa Grčke za izlazak iz krize i ostanak u eurozoni usvajanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika