06.10.2010. / 16:10

Autor: Boris Bilas

Vlada digla novi kredit od 750 mil. eura, a Šuker tvrdi: Ovo zaduženje zapravo nije zaduženje

Nakon toga Šuker je još dodao kako u Hrvatskoj treba razbiti situaciju depresije bez optimizma te otvoriti nove prostore i mogućnosti stranom i domaćem kapitalu kako bi i EU omotnica mogla biti što više iskorištena

Ivan Šuker (Foto: Igor Šoban)Ivan Šuker (Foto: Igor Šoban)Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog da se država zaduži kod domaćih banaka za 750 milijuna eura.

Devizni kredit sindiciran kod domaćih banaka 'težak' 750 milijuna eura namijenjen je povratu duga od prijašnjih godina, a ministar Šuker predviđa da bi polovica tog kredita trebala biti vraćena 2013., a dio 2014. uz kamatnu stopu od oko 5,25 posto.

"Ja ću reći da se ovo zaduženje u javnosti krivo kvalificira kao zaduženje. Ova sredstva su isključivo namijenjena za povrat kredita podignutih ranijih godina", pravdao je ministar Ivan Šuker još jedno zaduženje, pardon, još jedan kredit koji je Vlada uzela da bi pokrila svoju nesposobnost.

Nakon toga Šuker je još dodao kako u Hrvatskoj treba razbiti situaciju depresije bez optimizma te otvoriti nove prostore i mogućnosti stranom i domaćem kapitalu kako bi i EU omotnica mogla biti što više iskorištena.

Na sjednici je inače donesen i konačni prijedlog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju, prema kojemu će se dob odlaska u starosnu mirovinu za žene povećavati za po tri mjeseca godišnje. To znači da će prva umirovljenica kojoj će trebati 65 godina da uđe u starosnu mirovinu u penziju otići 2030. godine, a ona koja bude išla u prijevremenu mirovinu moći će te godine u penziju sa 60. godina. Vlada je, podsjetimo, u prvom prijedlogu htjela povećavati dob za šest mjeseci godišnje.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 06.10.10. 23:32

Šuker samo nastavlja "politiku" HDZ po kojoj "novac nije imovina".
Pa onda ni kredit nije zaduženje.

Blago nama s njima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika