06.10.2010. / 19:50

Autor: Nacional.hr

Sanader u istražnim spisima oko Fimi medije, Ivica Kirin od Uskoka traži oprosnicu

Iz Uskoka su potvrdili da je Kirin ispitan u vezi s poslovima MUP-a i Fimi medije. Nisu ni potvrdili ni opovrgnuli tvrdnje medija da je Kirin ispitan kao osumnjičenik te da je istražiteljima rekao da je postupao po nalogu bivšega HDZ-ova rizničara Mladena Barišića

Ivo SanaderIvo SanaderUSKOK je posljednjih dana ispitao većinu direktora i ministara koji su poslovali s Fimi medijom. Iz pouzdanih izvora HTV doznaje da je većina njih dobila oprosnice, što znači da su progovorili, te da se protiv njih, s obzirom na to da će svjedočiti, neće pokretati postupak. Prema informacijma iz nekoliko izvora uključenih u slučaj, ime Ive Sanadera izravno se spominje u spisima i opisima djela koja se stavljaju na teret Mladenu Barišiću i ostalima.

Za HTV su iz Uskoka potvrdili da je Kirin ispitan u vezi s poslovima MUP-a i Fimi medije. Nisu ni potvrdili ni opovrgnuli tvrdnje medija da je Kirin ispitan kao osumnjičenik te da je istražiteljima rekao da je postupao po nalogu bivšega HDZ-ova rizničara Mladena Barišića, koji se pak pozivao na autoritet bivšeg premijera Ive Sanadera.

Večernji list piše kako je Kirin spreman u potpunosti priznati da je iz MUP-a izvlačio novac za Fimi mediju i pritom razgolititi okolnosti pod kojima je pristajao na štetnu "suradnju" s marketinškom tvrtkom Nevenke Jurak.

Kirin samim time više ne bi bio osumnjičenik protiv kojega je izvjesno otvaranje istrage već bi dobio status svjedoka.

Međutim, Večernji je iz Uskoka saznao da nagodba s Kirinom ipak neće ići baš glatko. Kirina se sumnjiči da je na račun Fimi medije na temelju fiktivnih ugovora plasirao oko 17 milijuna kuna, a iz Uskoka poručuju da 'Dinko Cvitan neće dijeliti oprosnice poput rimskih papa'.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 06.10.10. 21:07

Čuvajte nas pazite nas, jer znakovi su premalooooooo ... i tako jedno 17 milijuna puta !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika