07.10.2010. / 09:15

Autor: Hina

Ahmadinedžad pozvao Papu u borbu protiv islamofobije

"Također vam zahvaljujem što se osudili nerazborit potez crkve na Floridi koji je uvrijedio svetu knjigu (Kuran) i povrijedio osjećaje milijuna muslimana", poručio je iranski predsjednik Papi

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad pozvao je papu Benedikta XVI. na suradnju u borbi protiv islamofobije na Zapadu, objavila je u četvrtak službena novinska agencija IRNA.

"Iranski demokratsko-vjerski sustav traži konstruktivnu suradnju i jačanje veza s Vatikanom u borbi protiv islamofobije na Zapadu", navodi se u Ahmadinedžadovoj poruci koju je Papi predao jedan od njegovih potpredsjednika Mohamed-Reza Mirtadžedini u srijedu u Vatikanu, navodi IRNA.

"Također vam zahvaljujem što se osudili nerazborit potez crkve na Floridi koji je uvrijedio svetu knjigu (Kuran) i povrijedio osjećaje milijuna muslimana", poručio je iranski predsjednik Papi.

Američki pastor Terry Jones, čelnik malene kršćanske zajednice na Floridi, namjeravao je godišnjicu terorističkih napada 11. rujna obilježiti paljenjem Kurana, ali je od toga odustao nakon brojnih kritika i osuda iz SAD-a i inozemstva.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika