07.10.2010. / 10:32

Autor: Nacional.hr

Josipović o Novostima: 'Hrvati i Srbi trebaju paziti da se međusobno ne vrijeđaju'

Na naslovnicu Novosti prvo je reagirao HHO, a potom i Ministarstvo obrane i Glavni stožer oružanih snaga. Nakon u srijedu je uredništvo Novosti izvijestilo javnost da je redakcija zaprimila više prijetnji nasiljem i ubojstvom

Kao što je jučer i najavljeno novi broj tjednika Novosti izašao je s istom naslovnicom kao i prethodni broj. Naslovnica se razlikuje od prve u boji i podnaslovu u kojem piše: "Za Čička i sve one koji nisu shvatili" i "Drugo, poboljšano izdanje".

Naslovnica je to koja je izazvala reakcije kao malo koja u novijoj hrvatskoj povijesti, a svoje mišljenje o njoj je ponovno dao i predsjednik Ivo Josipović. Nakon što je jučer izjavio da mu se ona 'ne sviđa, neukusna je i neka izdavač vidi treba li nastaviti takvu politiku', Josipović je na svom Facebook profilu malo proširio svoje mišljenje.

"Puno je truda uloženo u popravljanje odnosa Hrvata i Srba i u to da svi građani, bez obzira na nacionalnost, uživaju sva prava i slobode. To je prevažan interes Hrvatske. Neoprezan tekst ili naslovnica, može ga ugroziti. Većina (Hrvati) treba paziti da ne povrijede svoje sugrađane Srbe, ali i manjina (Srbi) moraju činiti isto u odnosu na Hrvate. Svako pozivanje na nasilje, prijetnje, omalovažavanja, opasni su i štetni", napisao je predsjednik Josipović.

Na naslovnicu Novosti prvo je reagirao HHO, a potom i Ministarstvo obrane i Glavni stožer oružanih snaga. Nakon u srijedu je uredništvo Novosti izvijestilo javnost da je redakcija zaprimila više prijetnji nasiljem i ubojstvom.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 07.10.10. 12:07

Stvarno, Novostima ovo nije trebalo.Treba biti pažljiviji kad se ide s nečim šaliti čak i ako nije zlonamjerno,a je li bilo, jedino zna urednik.Osim toga,jedna je žena teško ozljeđena.Definitivno nije nešto s čim se zbija šala.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika