07.10.2010. / 12:33

Autor: Sandra Županić

Turistička atrakcija Zagreba: U ZET-u zadovoljni uspjehom kabrio autobusa

ZET je imao u planu nastaviti projekt prilagodbe još tri autobusa za turistički razgled grada, međutim zbog financijskih zahtjeva projekti su za sada u mirovanju

Foto: zet.hrFoto: zet.hrZET je od početka svibnja do kraja kolovoza ove godine prodao 2415 karata za razgled grada otvorenim turističkim autobusima. Ova turistička atrakcija je tek od ove godine u ponudi, a kabrio autobusi voze na dvije linije - crvenoj i zelenoj.

Crvena linija prometuje povijesnim središtem grada, a zelena do jezera Jarun i Bundek te parka Maksimir. Autobusi su bili u prometu 95 od ukupno 118 dana, kada nisu vozili zbog loših vremenskih uvjeta. Najviše karata prodano je u kolovozu, ukupno 1304, dok je najveći interes za vožnju bio oko podneva, saznali smo iz ZET-a.

U ZET-u su zadovoljni ovakvim rezultatima. Cijena jednodevne karte je 70 kuna, za djecu 35 kn, pa možemo možemo izračunati da je ZET u jednoj ljetnoj sezoni zaradio oko 160 000 kuna. Opremanje dva turistička autobusa ovu gradsku tvrtku stajalo je 840 000 kuna.

ZET je imao u planu nastaviti projekt prilagodbe još tri autobusa za turistički razgled grada, međutim zbog financijskih zahtjeva projekti su za sada u mirovanju.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika