07.10.2010. / 13:10

Autor: Hina

Čačić o vladinoj politici: 'Neće im pomoći niti svijeće na Kamenitim vratima'

Komentirajući datum predstojećih parlamentarnih izbora, Čačić je rekao kako bi svaka odgovorna vlada morala dati šansu novoj vladi da formira instrumente, strategiju i budžet, što se radi u rujnu, listopadu ili najkasnije u studenom

Radimir ČačićRadimir ČačićPredsjednik HNS-a Radimir Čačić izjavio je danas kako su vladine projekcije proračuna za iduću godinu "katastrofalne, ne vode nikuda, ne daju nikakav prostor za oporavak gospodarstva i svode se na kupovanje vremena daljnjim zaduživanjem".

Riječ je o vladinom "čvrstom, hrabrom i odlučnom stavu da se neće učiniti ništa", ustvrdio je Čačić na konferenciji za novinare. Dodao je kako je posljedica aktualne vladine politike to što je Hrvatska jedina zemlja u Europi koja je još uvijek u gospodarskom padu.

Po njegovom mišljenju, katastrofalna 2010. godina sa 122 milijarde troškova i 108 milijardi prihoda bit će i 2011. godina.

"Godine 2009. prognoziran je rast od 1,5 posto, a bit ćemo sretni ako pad bude samo 1,5 posto" ocijenio je Čačić dodajući međutim kako on procjenjuje da će pad biti između 1,5 i dva posto.

Najavu o rastu od 1,5 posto u 2011. godini i izjavu premijerke Jadranke Kosor kako bi mogao biti i veći ako uspiju projekti Čačić je nazvao "modelom Bandića sa svijećama na Kamenitim vratima".

Politika koju vlada danas vodi svodi se na tezu "ako cijela vlada prošeće do Kamenitih vrata možda bude bolje", ustvrdio je Čačić dodajući kako ta politika više ne uživa povjerenje građana.

Dajte nam barem jedan jasan strateški projekt koji ima rokove, izvore financiranja, mjerljivu realizaciju i efekte za gospodarstvo, a nemojte to svoditi na svijeću na Kamenitim vratima, poručio je Čačić.

Komentirajući datum predstojećih parlamentarnih izbora, Čačić je rekao kako bi svaka odgovorna vlada morala dati šansu novoj vladi da formira instrumente, strategiju i budžet, što se radi u rujnu, listopadu ili najkasnije u studenom.

To je, kako je rekao, važno posebno sada kada smo pred ulaskom u EU, a ti naši budžetski instrumenti i investiranje u projekte prema EU su ključni instrument određivanja budućnosti Hrvatske.

Vlada bi, po Čačićevom mišljenju, bila spremna žrtvovati i tu "europsku omotnicu samo da bi ostala još dva tri mjeseca na vlasti". Dodao je međutim, kako tu nije samo odgovornost HDZ-a već i svih koalicijskih partnera.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.10.10. 14:26

Gospodine Čačiću,sada će vas "rodoljubi i dušebrižnici"popljuvati.Kao lopova,kao ubojicu kao-neznam šta li već.Kome treba to o čemu Vi pričate,u stvari?HRvatskoj netreba.Narod je rekao svoje i još uvijek govori.Njima treba ova i ovakva vlast!Finito.To što vi pričate nikoga ne zanima.Juga je mrtva a HDZ je tako dobro zamijenio ono "skrbničko"stanje vlasti od bivšeg sustava da svi i dalje očekuju kako drugi trebaju misliti o svima nama.To što je čak i u jugi bilo barem socijalno,osjetljivije i pravednije raspoređeno među pojedincima,to nikoga nije briga.Idemo dalje!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika