07.10.2010. / 16:42

Autor: Milan Pavlinović

Garažni robijaš u KSET-u

Američa punk-rock grupa The Morlocks u kojoj pjeva bivši robijaš optužen za otmicu dilera drogom otvorit ć 14. Jam Session, a kao predgrupa ć nastupiti hrvatski bend Erotic Biljan And His Heretics

Na večerašnjem otvorenju četrnaeste Jam Session sezone u KSET-u koja traje bez prekida od 1997. nastupit će garažni rock bend iz američkog San Diega The Morlocks i domaći Erotic Biljan And His Heretics.

The Morlocks je grupa osnovana 1984. u Los Angelesu a prije raspada 1987. snimili su dva albuma. Četiri godine nakon toga naš poznati nezavisni izdavač Zdenko Franjić za svoju kuću Listen Loudest objavio im je živi album "Wake Me When I' Dead". Na internetskoj stanici o garažnoj sceni San Diega 80-ih godina www.cheunderground.com originalni bubnjar Mark Mullen priča kako je Franjiću dao snimke koje su objavljene na toj ploči. Zanimljivo je i da kaže kako misli da je Franjić poginuo za vrijeme Domovinskog rata, što nije istina.

Godine 1999. američki magazin Spin je objavio vijest da je i pjevač The Morlocksa Leighton Koizumi mrtav ali to nije bila istina. Koizumi je u američkom gradiću blizu meksičke granice bio umiješan u pljačku i otmicu dilera drogom. Dobio je deset godina zatvora zbog otmice, a on je tada izjavio da je završio u zatvoru samo zbog toga što je "zavezao ljude". Nakon izlaska iz zatvora ponovo je okupio The Morlocks bez ijednog originalnog člana. Posljednji albuma "Easy Listening For The Underachiever" objavili su 2007. a na najnovijem "The Morlocks Play Chess" obradili su 12 pjesama rock i blues pjevača slavne izdavačke kuće Chess Records.

Vezane vijesti

I još jednom NoMeansNo u KSET-u

I još jednom NoMeansNo u KSET-u

Svima drage kanadske "punk rock djedice" ponovno će uveseliti publiku 25. travnja u zagrebačkom klubu KSET, nakon što su u po tko zna koji puta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika