07.10.2010. / 17:05

Autor: Hina

Josipović u subotu s papom Benediktom XVI., korak bliže posjetu Hrvatskoj

Josipović će razgovarati o bilateralnim odnosima Hrvatske i Vatikana i s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Tarcisiom Bertoneom te položiti vijenac na grob pape Ivana Pavla II

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će u subotu u službenom posjetu Svetoj Stolici i sastati se s papom Benediktom XVI., priopćeno je u četvrtak iz predsjednikova ureda.

Josipović će razgovarati o bilateralnim odnosima Hrvatske i Vatikana i s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Tarcisiom Bertoneom te položiti vijenac na grob pape Ivana Pavla II.

Šef hrvatske države će u subotu poslijepodne biti u uzvratnom službenom posjetu Suverenom viteškom malteškom redu gdje će mu fra Matthew Festing, princ i veliki meštar uručiti najviše odličje Suverenog viteškog malteškog reda.

Tijekom posjeta Vatikanu Josipović će posjetiti i Papinski hrvatski zavod "Sv. Jeronima" te se sastati s rektorom Zavoda, msgr. Jurom Bogdanom, stoji u priopćenju.

Susretom Josipovića s Benediktom XVI. nastavljaju se razmjerno česti susreti između poglavara Katoličke crkve i najviših hrvatskih dužnosnika. Papa je u studenom 2009. primio tadašnjeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, a u ožujku ove godine premijerku Jadranku Kosor.

Službeni Zagreb dobio je tada snažnu potporu Vatikana za dovršetak pristupnih pregovora i ulazak u EU te zahvalnost za politiku dobrosusjedskih odnosa, osobito za očuvanje jedinstvene BiH kao države triju konstitutivnih naroda.

Tema razgovora bio je i mogući posjet pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, što je prema hrvatskim dužnosnicima naišlo na pozitivne reakcije Vatikana, pa se očekuje da će susret pape i predsjednika Josipovića biti korak bliže njegovu dolasku.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 07.10.10. 18:00

samo nam jos to fali. jedan militantni ateist, koji se za potrebe političkog probitka preobratio u agnostika, sada dovlači papu kako bi još malo naših novaca potrošio uzalud. kome još treba papa u hrvatskoj? prije bolnica, škola, tvornica... nemreš bilivit!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika