07.10.2010. / 21:04

Autor: Hina

Širi se katastrofa u Mađarskoj: Otrovni mulj izazvao pomor ribe u Dunavu

Mađarska vlada je u utorak proglasila izvanredno stanje u trima županijama na zapadu zemlje, nakon nesreće u tvornici za preradu aluminija u Ajki, 160 km zapadno od Budimpešte

Otrovni mulj koji se izlio nakon industrijske nesreće u Mađarskoj počeo je utjecati na ekosustav u glavnom toku Dunava, gdje je primijećeno više uginulih riba, izvijestio je u četvrtak voditelj službe za izvanredna stanja na tom području Tibor Dobson.

"Mogu potvrditi da smo primijetili sporadične gubitke ribe u glavnom toku Dunava", rekao je Dobson. "Pomor ribe je primijećen na mjestu gdje se rijeka Raab ulijeva u Dunav, dodao je.

Otrovan crveni mulj došao je u četvrtak ujutro do Dunava, druge po veličini europske rijeke iza Volge.

Mađarska vlada je u utorak proglasila izvanredno stanje u trima županijama na zapadu zemlje, nakon nesreće u tvornici za preradu aluminija u Ajki, 160 km zapadno od Budimpešte.

Iz još nepoznata razloga pukao je spremnik iz kojega se izlilo 1,1 milijuna prostornih metara natrijeve lužine sa solima teških metala i poplavilo sedam okolnih sela. Četiri su osobe poginule, a 123 su ozlijeđene.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika