07.10.2010. / 21:08

Autor: Hina

Josipović o smrti Milke Planinc: 'Zadužila je Hrvatsku i zaslužila poštovanje'

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je poruku sućuti obitelji hrvatske političarke Milke Planinc, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je poruku sućuti obitelji hrvatske političarke Milke Planinc, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti poštovane Milke Planinc. Svojim sudjelovanjem u antifašističkoj borbi i zalaganjem za ideale socijalne pravde zadužila je Hrvatsku i zaslužila poštovanje", stoji u poruci sućuti predsjednika Josipovića.

Nekadašnja hrvatska političarka Milka Planinc umrla je jutros nakon duge i teške bolesti u zagrebačkoj bolnici "Vuk Vrhovec" u 86. godini, potvrđeno je danas iz kruga njezine obitelji.

Milka Planinc je rođena 1924. godine u Drnišu. Od 1941. godine je sudionica antifašističkog rata, a u vodstvu Saveza komunista Hrvatske je od 1959. godine. Od 1968. bila je članica Izvršnog komiteta Centralnog komiteta SKH. Nakon sloma Hrvatskog proljeća Milka Planinc izabrana je za predsjednicu CK SKH, a tu je funkciju obavljala sve do 1982. kada je izabrana za predsjednicu Saveznog izvršnog vijeća i na toj je funkciji bila do 1986. godine.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 08.10.10. 01:04

Krepala komunistaicka zlocinacka glupa kucka bez osude i pravDe. Samo komunisti dijele izmedju sebe pravDu.


registracija
8/8/09

tovar62, 08.10.10. 06:46

U kojem je ona krugu Danteovoga pakla,,,,,koliko je majki zavila u crno,,,,,


registracija
6/10/09

pfefer, 08.10.10. 08:08

pokoj joj duši ali ona je uništavala hr kao i svi komunisti onog vremena zato su je i zvali pogrdnim imenima ovom izjavom josipović se svrstao uz njih


registracija
28/4/10

Zvonko, 08.10.10. 09:13

Ne mogu nikako da shvatim ove podvale tipa "borili se za Hrvatsku". Pa ako ste se borili za Hrvatsku što se država koju ste stvorili zvala Jugoslavija?
Zaslužila je ona lustraciju i osudu svakog normalnog čovijeka! Hapšenje proljećara ne može biti bez osude! Proljećari su samo uvod i svijetlo na kraju tunela zvanog Jugoslavija do neovisnosti moderne Hrvatske! Josipović je lažov i revizionist, jednostavno KOMUNISTOŠOID.


registracija
25/6/10

vidra, 08.10.10. 09:17

Nismo mi ljudi da sudimo o drugima. Znamo tko to čini. Svako ljudsko biče jednako je vrijedno i zaslužuje malo respekta, makar kad umre. A što je učinio u svom životu, dobro ili loše, imao svoje svjetonazore koji nisu isti s našima, nismo mi, koji o tome sudimo.


registracija
7/2/10

crvenoperka, 08.10.10. 10:01

KAKO TE NIJE STID KRITIZIRATI TI ZVONKO PRETSJEDNIKA RH. DOK SMO IMALI BIVŠI SISTEM BOLJE SMO ŽIVJELI SADA NAKON DEVETNAEST GODINA SAMOSTALNE RH.HDZ-e JE POKRAO ŠTO SMO STVARALI PEDESRT GODINA BIVŠEG SISTEMA . NA ČELU SA TUĐMANOM I OSTALIM BIVŠIM KOMUNISTIMA SA ŠEKSOM, BARBOM LUKOM, HEBRANGOM , DROPULIČKOM I OSTALIMA POKRALI ČITAVO GOSPODARSTVO, JER SVAKI LOPOV HDZ-ovac RADIO JE ZA SVOJ OSOBNI INTERES. TI ZVONKO VJEROVATNO SI LOPOV KO I HDZ-ovci.


registracija
28/4/10

Zvonko, 08.10.10. 10:39

Ja nisam izgubljen u vremenu i prostoru kao vi komunisti i apologete komunizma. Za mene je Josipović sramota, kao i njegov prethodnik. Nisam ADZ-eovac niti glasam za njega, no, Hrvatska iznad svega. To što su pljačkali, ne mora značiti da Hrvatsku treba izbrisati sa zemljopisne karte, niti razlog da se sramim biti Hrvatom. Ponosan sam Hrvat a lopove koji su opljačkali treba strpati u zatvor. A to da se pljačka samo zadnjih 20 godina i da su samo ADZ-ovci lopovi možete okačiti mačku o rep. Svi kradu, pa i ti gdje stigneš....to je Titin mentalitet ne Hrvatski i protiv toga se treba boriti.


registracija
28/4/10

Zvonko, 08.10.10. 10:43

KOMUNISTI SU NEŠTO NAJGORE ŠTO NAM SE DOGODILO U NAŠOJ POVIJESTI. GORI SU OD RIMLJANA, MLEČANA, NAPOLEONACA, NJEMACA, HABSBURGOVACA, MAĐARA I SRBA. NAŠA RAK RANA KOJA NAŽALOST JOŠ UVIJEK POSTOJI I NJU TREBA KIRURŠKI ODSTRANITI.


registracija
9/9/09

thor, 08.10.10. 22:00

a što bi drugo stara komunjara josipović i mogao reći o jednoj zlobnoj pokvarenoj babi kakva je bila grobarka hrvatskog proljeća - njegova drugarica milka???!!!


registracija
5/3/10

starimudrac, 09.10.10. 00:12

da je milka kumovala masovnim pogubljenjima na kočevskom rogu to je svjedočio simo dubajić. dakle : svjedočio i to nitko drugi nego simo dubajić ! nije mi samo jasno kako je mogao naći u hrvatskoj dovoljan broj budala koje su to povjerovale, i to baš njemu. ne mislim pri tome vas, dragi prijatelji, nego na starije generacije koje su tu "istinu" prihvatile iz samo svojih interesa. ali vidite , to je žena koja je preuzela premijersku palicu 1982. sa 20milijardi $ vanjskog duga u zemlji s 22milijuna stanovnika. jugoslaviju smo razmontirali sa istim tolikim dugom, 1000$ po glavi. sad je dug hrvatske 14 000$ po glavi. onaj jugoslavenski svoj dio duga hrvatska je vratila 1994.god. možemo reći da je umrla poslijednja pametna osoba s ovih prostora koja je imala priliku vladati. vozili smo par-nepar i čekali u redu za kavu, ali niti kava raste u slavoniji, niti imamo saudijsku naftu niti je milka dozvolila nekontrolirani uvoz koji bi nas doveo u položaj u kojemu smo danas.


registracija
5/3/10

starimudrac, 09.10.10. 00:24

zvonča, kaj ti to znači da si ponosan kaj si hrvat ? koji ti je to klinac ? možeš se ponositi svojim radom, poštenjem, milosrđem, hrabrošću, dakle nećim što si postigao. hrvat si rođenjem, a mogao si biti francuz, bugar, šveđan ili palestinac. nemaš što biti ponosan na svoju nacionalnu pripadnost. možeš biti ponosan na hrvatsku ako je uljuđena i sigurna država, a i hrvatska može biti ponosna na tebe ako dosegneš jednog krležu, meštrovića ili teslu, đikića itd.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika