08.10.2010. / 10:22

Autor: Hina

Čović: Kosor podupire koaliciju hrvatskih stranaka u BiH

"Gospođu Kosor sam informirao da ću pozvati sve hrvatske stranke na okupljanje bez obzira na ostvareni rezultat ... Ovo je vrijeme iznimno važno, rekao bih presudno za sudbinu hrvatskog naroda zbog ustavnih promjena koje će doći", rekao je Čović

Dragan ČovićDragan ČovićHrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor poduprla je inicijativu za okupljanjem hrvatskih političkih stranaka u veliku koaliciju koja bi se usprotivila neprincipijelnim savezima i planovima da se Hrvate eliminira iz vlasti u BiH nakon posljednjih izbora, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, prenose u petak mediji u BiH.

Kosor je u četvrtak u Zagrebu primila Čovića, te mu pritom čestitala na rezultatima koje je postigao HDZ BiH na izborima prošle nedjelje.

"Gospođu Kosor sam informirao da ću pozvati sve hrvatske stranke na okupljanje bez obzira na ostvareni rezultat ... Ovo je vrijeme iznimno važno, rekao bih presudno za sudbinu hrvatskog naroda zbog ustavnih promjena koje će doći", rekao je Čović, pojasnivši da je predsjednica Kosor poduprla inicijativu za stvaranjem svehrvatskog političkog saveza.

Dodao je da je HDZ BiH ostao "stožerna stranka" te da to po pokazuje otvorenošću prema drugim hrvatskim strankama.

Prema njegovim riječima Hrvatska podupire BiH u međunarodno priznatim granicama, no istodobno traži takva unutarnja rješenja koja bi dovela do ustavne jednakosti sva tri naroda.

Čović je rekao Kosor kako SDP BiH planira obnoviti projekt Alijanse iz 2000. u kojoj ne bi sudjelovali hrvatske stranke. Dodao je da je taj pokušaj osuđen na neuspjeh.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 08.10.10. 11:25

Zalaže se ona za kurčinu.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.10.10. 12:03

E kad Ona podupire to je važno.A ovaj tip na slici može se slikati s tezom da su oni,kao stranka otvoreni,a proglašavati HDZ stožerom.Stožer čega.I tamo su,kao i kod nas,stožer kriminala.To im valja priznati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika