08.10.2010. / 15:24

Autor: Hina

Sabor HDSSB-a: 'Branit ćemo se i građanskim neposluhom od onih koji nas žele uništiti'

Čelnici HDSSB-a Šišljagić, Bubalo i Burić u svojim su govorima žestoko napali aktualnu vlast, koju su povezali s organiziranim kriminalom i odgovornom za teško stanje u Hrvatskoj, a kritike su uputili i "desničarskoj ljevici"

Vladimir Šišljagić (Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL)Vladimir Šišljagić (Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL)Na današnjem četvrtom izbornom saboru Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB), za predsjednika stranke izabran je dosadašnji predsjednik osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, a za njegova zamjenika Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik, koji je tu dužnost i do sada obnašao, te četiri dopredsjednika.

Izabrano je Predsjedništvo od pet članova, među kojim su uz Šišljagića i Bubala, saborski zastupnik i glavni tajnik stranke Ivan Drmić, saborski zastupnik i predsjednik Glavnog odbora stranke Dinko Burić te predsjednik Zajednice udruga Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje Branimir Glavaš.

Novost je Regionalni odbor stranke, a sastoji se od 300 članova, među kojima je stotinu članova Glavnog odbora, te svi načelnici i gradonačelnici u Slavoniji i Baranji a članovi su HDSSB-a, te direktori tvrtki koji su također članovi HDSSB-a.

Usvojena je deklaracija u kojoj se podržava tzv. sarajevska deklaracija koju su prije nekoliko dana potpisali Glavaš, osuđen za ratni zločin u Osijeku 1991., a koji se nalazi u zatvoru u Sarajevu, i Šišljagić. U njoj se navodi kako se zbog "političkog progona članova stranke uvodi političko djelovanje u uvjetima i okolnostima kriznog stanja".

Dinko Burić, predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a, rekao je kako je cilj odaslati poruku da će se HDSSB svim pravnim i političkim sredstvima, a po potrebi i građanskim neposluhom obraniti od svih onih koji žele uništiti HDSSB.

HDSSB ne priznaje odluku Vrhovnog suda kojom se potvrđuje da je Glavaš ratni zločinac, jer on to nije, već, kako se navodi, "heroj Domovinskog rata koji je dao nemjerljiv doprinos obrani ne samo Slavonije i Baranje već cijele Hrvatske".

Čelnici HDSSB-a Šišljagić, Bubalo i Burić u svojim su govorima žestoko napali aktualnu vlast, koju su povezali s organiziranim kriminalom i odgovornom za teško stanje u Hrvatskoj, a kritike su uputili i "desničarskoj ljevici".

Ustvrdili su kako se nad najvišim dužnosnicima HDSSB-a provodi politički progon te posebno osudili "pokušaje diskreditacije saborskog zastupnika Ivana Drmića" . Napadi su "sve žešći kako se približavaju parlamentarni izbori jer se i HDZ i SDP boje snage koju je HDSSB postigao među građanima", rekao je Šišljagić.

U punoj dvorani osječkog kazališta na velikom panou bila je slika Branimira Glavaša na kojoj je pisalo "I dalje zajedno".

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 09.10.10. 00:27

Ta "ugrožena" ekipa bi najviše učinila za Slavoniju i Baranju kada bi se pridružila svom šefu.
I ostali par desetljeća.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika