09.10.2010. / 12:02

Autor: Hina , Nacional.hr

'Radikalni' Čović u savezu s Dodikom: Hrvatima i Srbima prijeti bošnjačka majorizacija!

Čović je ustvrdio da je politika majorizacije postala potpuno jasna kroz izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Milorad Dodik i Dragan ČovićMilorad Dodik i Dragan ČovićPredsjednik HDZ Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je kako Hrvatima i Srbima u BiH prijeti opasnost od bošnjačke majorizacije te pozvao da se zajednički suprotstave toj prijetnji potvrđujući istodobno čvrsto političko savezništvo s nacionalističkim liderom bosanskih Srba Miloradom Dodikom.

U intervjuu kojega su u subotu objavile banjalučke "Nezavisne novine" Čović je radikalnim rječnikom optužio Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP) da provodi politiku majorizacije ocjenivši kako "99 posto biračkog tijela te stranke čine Bošnjaci".

Čović je ustvrdio da je politika majorizacije postala potpuno jasna kroz izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Na sličan način pokušalo se utjecati i na (izbor) srpskog člana Predsjedništva BiH i to im je (SDP-u) umalo i uspjelo. To je do te mjere brutalno i drsko... da ja nisam vidio organiziranijeg napada na BiH do ovoga što je uradio SDP", izjavio je Čović ponavljajući na taj način tezu Milorada Dodika kako je tijesna utrka između Nebojše Radmanovića i Mladena Ivanića rezultat navodnog glasovanja Bošnjaka za Ivanića kao kandidata oporbene Partije demokratskog progresa (PDP).

Čović je ocijenio kako iza svega toga stoji "pokušaj stvaranja unitarne države pod plaštom SDP-a".

"Milorad Dodik i ja smo već odavno dogovorili jedan orijentir jer je bilo naznaka za takvo nešto i jasno zamišljamo našu dugoročnu politiku kada su u pitanju srpski i hrvatski narod", bio je otvoren Čović koji je dodao kako se takvoj politici navodno priklanja i sve više Bošnjaka koji se plaše razgradnje BiH.

Čović je ustvrdio kako je jedino rješenje za BiH ustroj tri ili četiri federalne jedinice te da svaki pokušaj ustroja te zemlje na građanskom konceptu samo vodi u propast.

Čović je potvrdio kako HDZ BiH želi da novi predsjedatelj Vijeća ministara BiH bude iz te stranke no nije izrijekom kazao kako bi to trebao biti baš on.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 09.10.10. 14:41

Hvala bogu, jos jedno politicko samoubojstvou HDZa koji se udruzuje sa bivsim neprijateljima hrvata samo da ostane na politickoj sceni samo zato jer bosaniski SDP pobijedjuje sto ce se i dogoditi u Hrvatskoj! U Hrvatskoj nazalost imamo neiskusnog Milanovica na celu te stranke i koji usporava njen veliki uspon!


registracija
8/7/09

bankar, 09.10.10. 14:53

taj isti čović hrvata ne priznaje hrvatom ako nije u hdz-u


registracija
11/1/10

fluid, 09.10.10. 15:15

Ma vjerovatno se bošnjaci žele priključiti nakon odcjepljenja,Iranu!Toga se stvarno treba bojati.A Srbi nebi do Zagreba ni da ih moliš.Smeće nacionalističko.Obadvojica.I Dodik i Čović.HDZ i dalje provodi Šuškovu,Tuđmanovu i Miloševićevu politiku.Sve će to Hrvatska platiti.Krvavo.Hrvatstvo Hercegovaca nema ni granica ni cijene.Ali drugi će platiti naravno.Dinaridi,Dinaridi.Sve ista vlaška banda.


registracija
9/10/10

diferencijal, 09.10.10. 16:14

Ovo je dobra vijest. Hrvatima u BiH su Srbi prirodni saveznici. Dodik i Čović imaju iste ciljeve, Hrvati i Srbi imaju zajedničkog protivnika. Samo naprijed :)


registracija
5/3/10

starimudrac, 09.10.10. 17:55

e jesu našli partnere HDZovci !


registracija
14/11/07

laufer, 09.10.10. 18:53

S kim si takav si
...ili...
našla vreća zakrpu


registracija
1/1/70

, 09.10.10. 20:05

Ima puno ISTINE u ovim njihovim tvrdnjama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika