09.10.2010. / 12:44

Autor: Nacional.hr

Danko Končar tuži Vinku Cetinski: Prevara teška desetke milijuna eura?

Danko Končar - bogati hrvatski iseljenik koji u Južnoj Africi ima rudnike - posumnjao je da ga Vinka Cetinski vara na cijenama po kojima kupuje zemljišta

Vinka Cetinski, Danko Končar, Tony Cetinski ; foto: Autor:
Robert Anić/PIXSELLVinka Cetinski, Danko Končar, Tony Cetinski ; foto: Autor: Robert Anić/PIXSELLHrvatski tajkun Danko Končar ovog je tjedna podigao kaznenu prijavu protiv Vinke Cetinski i još nekoliko osoba koje optužuje za prevaru i zlouporabu ovlasti, piše Novi list. Končar je prijavio članove obitelj Cetinski zbog poslova kupoprodaje nekretnina u Istri, koje su oni otkupljivali kao Končarevi zastupnici u Hrvatskoj. Končar je navodno uložio više od sto milijuna eura otkupljujući na stotine tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta za uzgoj lavande, maslinike i vinograde te napuštena sela u Istri, koja su trebala biti renovirana te stavljena u funkciju za ekskluzivni turizam.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, koji se poziva na neslužbene izvore, Danko Končar - bogati hrvatski iseljenik koji u Južnoj Africi ima rudnike - posumnjao je da ga Vinka Cetinski vara na cijenama po kojima kupuje zemljišta. Končar je proteklih godina uložio oko 110 milijuna eura u kupnju istarskih poljoprivrednih zemljišta, napuštenih maslinika i vinograda, a sada je, navodno, shvatio da to sve zajedno ne vrijedi više od 30 milijuna eura. “Apsolutno nemam nikakvih saznanja o tome da sam prijavljena”, rekla je u petak Vinka Cetinski preko glasnogovornice tvrtke Kermas ulaganja, Ivane Nobilo Cetinski. Ivana Nobilo je inače supruga pjevača Tonija Cetinskog i kći odvjetnika Ante Nobila, koji je blizak poslovni partner Danku Končaru.

Ovaj je dvojac svojevremeno najavljivao kupnju nekih hrvatskih brodogradilišta. Jutarnji list još piše kako se u prijavi navodi sumnja da je Vinka Cetinski kao članica uprave tvrtke koja kupuje zemljišta dogovarala s prodavateljima da osnuju poduzeće, na njega prebace svu zemlju koju žele prodati i onda prodaju cijelo poduzeće. Končar navodno sumnja da je u tom procesu Vinka Cetinski poticala prodavatelja da cijena bude veća, što bi, pokaže li se istinitim, značilo štetu za tvrtku.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

registracija
25/6/10

vidra, 09.10.10. 20:13

Sve velike ljubavi tako završavaju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika