09.10.2010. / 16:33

Autor: Totalsport

Sjajan tjedan u Pekingu: Ljubičić za dlaku ostao bez finala

Ljubičić je sjajno odradio dane u Pekingu gdje je, između ostalih, pobijedio prošlotjednog pobjednika Kuala Lumpura Mihaila Južnija, kao i četvrtog igrača na svijetu, Škota Andjy Murrayja

Ivan Ljubičić; foto: ReutersIvan Ljubičić; foto: ReutersHrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije uspio okruniti sjajan tjedan na jakom ATP turniru u Pekingu, te je ostao bez plasmana u nedjeljni finalni meč... Nakon velike borbe, koja je trajala dva sata i 25 minuta, Španjolac David Ferrer, inače 11. igrač na svijetu, je slavio 6-4, 4-6, 6-4. Bio je to njihov sedmi meč u karijeri, te čak šesta pobjeda španjolskog tenisača. No, ovo je bio i tek drugi meč izvan zemljane podloge. Bio je ovo klasičan ogled u kojem je o pobjedniku doslovno odlučivala jedna lopta. Mogao je Ferrer meč završiti i u dva seta, no nije iskoristio break-priliku kod 4-4 u drugom setu.

Tada je već imao spremljen prvi set u džepu. Ljubičić se tada spasio iz teške situacije, a već je u idućem gemu prvi put slomio suparnika na servis, što je tada značilo izjednačenje u setovima na 1-1. Treći set je opet bolje otvorio Ferrer, te je poveo s breakom kojeg je Ljubičić vratio kod 3-2. Potom je kod vodstva 4-3 hrvatski tenisač imao malu meč-loptu (jednu break-šansu), a nakon što nije najbolje reagirao u tom trenutku posustao je na svom početnom udarcu u ključnom trenutku.

Pao je kod 4-4. Ipak, niti tada drama nije bila okončana. Ljubičić je kod 5-4 za Španjolca imao jednu break-šansu povratka, ali je u svemu uspio tek spasiti tri meč-lopte, ne i posljednju četvrtu koja je označila kraj meča. U svakom slučaju, Ljubičić je sjajno odradio dane u Pekingu gdje je, između ostalih, pobijedio prošlotjednog pobjednika Kuala Lumpura Mihaila Južnija, kao i četvrtog igrača na svijetu, Škota Andjy Murrayja. Ljubičić na prvom servisu nije bio toliko moćan kao protiv Murrayja. Imao je šest aseva, ali je Ferrer kvalitetno napadao i prvi i drugi servis hrvatskog tenisača. Ferrer je iskoristio tri od devet break-prilika, a Ljubičić dvije od pet. U finalu će Ferrer igrati protiv prvog nositelja turnira, Srbina Novaka Đokovića.

Vezane vijesti

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

U razgovoru za službenu stranicu Roland Garrosa, umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić odgovarao je na pitanja o manje poznatim detaljima iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika