09.10.2010. / 16:42

Autor: Totalsport

Pletikosa o Tottenhamu: Ovo je moj dom daleko od doma

Oduševljen sam što sam ovdje, u jednom od najboljih engleskih klubova. Izazov je igrati u Premierligi - naglasio je Pletikosa

Stipe PletikosaStipe PletikosaStipu Pletikosu, svog i vratara hrvatske nogometne reprezentacije u klupskom magazinu Hotspur za mjesec listopad predstavio je londonski Premierligaš Tottenham... "Ne samo da njegov dolazak povećava broj naših hrvatskih internacionalaca već donosi i iskustvo i zaoštrava borbu na ključnoj poziciji u momčadi. Pletikosa (31) koji je stigao na posudbu iz moskovskog Spartaka odmah se osjetio kao kod kuće u društvu Luke Modrića, Nike Kranjčara i Vedrana Ćorluke", piše magazin. U presjeku karijere kroz Hotspur se podsjeća na Pletikosine uspjehe i naslove, ali i naglašava da je za splitski Hajduk postigao šest golova preciznim izvođenjem penala.

- Oduševljen sam što sam ovdje, u jednom od najboljih engleskih klubova. Izazov je igrati u Premierligi - naglasio je Pletikosa, dodavši: - Znam da svi govore kako im je san igrati tamo kamo dolaze, ali u mojem je slučaju to istina. Uvijek sam govorio da je Premierliga najjače nogometno natjecanje na svijetu i razumljivo je da kao igrač želite onda tu i doći. Preda mnom je izazov i nadam se da ću na njega znati odgovoriti. - Heurelho Gomes i Carlo Cudicini su sjajni golmani i svjestan sam konkurencije. Tu je i Ben Alnwick. Kao što sam rekao, to su izazovi koji tjeraju na teži rad, bolju igru i poboljšanje.

- Trenirati je sjajno, pogotovo pod paskom Tonyja Parksa. Ovdje je krasna atmosfera u kojoj je igraču dopušteno da se razvija od čega i klub profitira. A to što su ovdje moji sunarodnjaci predstavlja mi dom daleko od doma. Redom su to sve krasni momci i njihovo prisustvo omogućuje mi da se lakše uklopim. - Što se moje ozljede tiče (koljena, op.a.), ona je bila teška, ali je sada u potpunosti zaliječena. U potpunosti sam spreman za igru - zaključio je Pletikosa.

Vezane vijesti

Pletikosa: Protiv Irske sam se dokazivao Celticu

Pletikosa: Protiv Irske sam se dokazivao Celticu

U velikom intervjuu za The Scottish Sun vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa priznao je jedan skriveni motiv koji ga je tjerao da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika