09.10.2010. / 16:47

Autor: Hina , Nacional.hr

Premijerka Kosor obećala Frani Lučiću posao u HEP-u

Premijerka je Franu Lučića posjetila u njegovoj obiteljskoj kući u Tisnome, a kao glavni razlog posjeta istaknula je kako je time "željela iskazati duboko poštovanje Frani i njegovoj obitelji, ali i poručiti da Frane nije zaboravljen niti ostavljen"

Frane Lučić i Jadranka Kosor: Autor:
Hrvoje Jelavić/PIXSELLFrane Lučić i Jadranka Kosor: Autor: Hrvoje Jelavić/PIXSELLPredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas u Tisnom Franu Lučića, jedinog preživjelog vatrogasca iz kornatske tragedije, u kojoj su 30. kolovoza 2007. smrtno stradala 12-orica vatrogasaca iz Šibenika, Tisnog i Vodica.

Premijerka je Franu Lučića posjetila u njegovoj obiteljskoj kući u Tisnome, a kao glavni razlog posjeta istaknula je kako je time "željela iskazati duboko poštovanje Frani i njegovoj obitelji, ali i poručiti da Frane nije zaboravljen niti ostavljen".

Tijekom posjeta razgovaralo se i o oštetnom zahtjevu, kojeg u iznosu od 25 milijuna kuna od države potražuje Frane Lučić i njegova obitelj.

Premijerka Kosor je najavila razgovor na tu temu s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, te istaknula kako će učiniti sve što je u njezinoj moći da se postupak što prije završi, na zadovoljstvo Frane i njegove obitelji.

U pratnji premijerke Kosor bio je i direktor Hrvatske elektroprivrede (HEP) Leo Begović.

Frani Lučiću ponuđen je posao u HEP-u na šibenskom području te nastavak školovanja kroz HEP-ove programe doškolovanja zaposlenika.

Budući je prije tragedije studirao elektrotehniku Frane je perspektivan kadar za HEP, kazala je premijerka.

Frane Lučić je u travnju diplomirao na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) te postao stručni pristupnik. Tako je završio školovanje koje je započeo 2004., a koje je prekinula kornatska tragedija i njegovo teško stradavanje i dugotrajan oporavak.

Premijerka Kosor istaknula je kako ponuda za posao nema nikakve veze s odštetnim zahtjevom obitelji Lučić.

Na nedavnu izjavu u medijima da je zaboravljen Frane Lučić danas je rekao da je to istina, ali je današnjim posjetom to izglađeno.

Odštetni zahtjev i nagodbu nije želio komentirati, već je rekao da nagodba ovisi o Državnom odvjetništvu.

U vezi s evenutalnim zaposlenjem u HEP-u i nastavkom studija Frane Lučić rekao je kako mu je zdravlje ipak na prvom mjestu, te da će se zaposliti čim za to bude sposoban.

Trenutačno prima oko 2 i pol tisuće kuna mjesečno za invalidninu, a veći dio toga potroši za medicinske potrebe.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
23/7/05

vkrstul4, 09.10.10. 18:33

Naravno da bih volio vjerovati,
da ovo nije potez kojim se Franjo Lučić,
namjerava ušutkati,
da nikada potpuno i jasno rasvijetljena,
tragedija tog požara,
padne u potpuni mrak zaborava,
itd,itd !!


registracija
5/3/10

starimudrac, 11.10.10. 09:40

frane, čuvaj se danajaca i kad ti darove nose.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika