09.10.2010. / 23:51

Autor: Totalsport

Kvalifikacije za EP: Kranjčar donio 'Bilić boysima' tri vrijedna boda iz Izraela

Na početku utakmice je vratar Runje držao 0-0 spasivši tri puta svoja vrata, a jednom je i odlično reagirao u situaciji "jedan na jedan". Hrvatska je, pak, pogodila stativu i to Ivan Rakitić nakon odličnog udarca u sedmoj minuti, s 25 metara

Niko KranjčarNiko KranjčarNogometaši Hrvatske ostvarili su drugu pobjedu u trećem nastupu skupine F, kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2010. održati u Ukrajini i Poljskoj...

Opet je Hrvatska bila uspješna na gostovanju. Nakon 3-0 pobjede u Latviji, uspješna je bila Hrvatska i u Izraelu, te su slavili s 2-1. Nakon devedeset minuta može se govoriti da su najveći junaci pobjede Hrvatske bili Niko Kranjčar, dvostruki strijelac, te vratar Vedran Runje.

Na početku utakmice je vratar Runje držao 0-0 spasivši tri puta svoja vrata, a jednom je i odlično reagirao u situaciji "jedan na jedan". Hrvatska je, pak, pogodila stativu i to Ivan Rakitić nakon odličnog udarca u sedmoj minuti, s 25 metara.

Hrvatska nije igrala dobro i sretno je došla do vodstva kada je sudac Wolfgang Stark svirao jedanaesterac u 36. minuti nakon gužve u šesnaestercu. Siguran realizator je bio Niko Kranjčar, a isti je igrač majstorski reagirao na asistenciju Modrića pet minuta kasnije, kada je plasirao loptu u suprotni kut za 2-0.

Takav rezultat je uvjetovao u drugom dijelu da Izrael nasrće, a Hrvatska je iz kontri i polukontri imala mnogo šansi za nove pogotke. No, dogodilo se najgore po Bilićeve igrače jer je Shechter u 81. minuti smanjio na 2-1. Nakon toga se Hrvatska grčevito branila, ponekad i panično, a stvarno je žalosno što ponekad hrvatski igrači nisu realizirali kontre na prazna vrata.

U jedinom drugom subotnjem ogledu kvalifikacija Francuska je na Stade de Franceu pobijedila Rumunjsku 2-0. I oni su se silno mučili. Nakon što su dva puta pogađali okvir vratiju u zadnjih sedam minuta je Francuska zabila dva pogotka. Remy i Gourcuff su bili strijelci za tri važna boda Francuske.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, 3. kolo:

skupina F:

Izrael - Hrvatska 1-2 (Shechter 81 / Kranjčar 36-11m, 41)

Redoslijed: 1. Hrvatska 7, 2. Gruzija 5, 3. Grčka 5, 4. Izrael 4, 5. Latvija 3, 6. Malta 0.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 10.10.10. 13:43

jedino nas je runje spasio od blamaže i kranjčar koji je igrao ostali jad i bjeda


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika