10.10.2010. / 13:48

Autor: Hina

'Još ne zna za nagradu': Dobitnik Nobela za mir Liu susreo se sa suprugom

Nobelova nagrada za mir 2010. dodijeljena je u petak Liu Xiaobu "za njegove trajne i nenasilne napore u korist ljudskih prava u Kini", rečeno je iz norveškog odbora za Nobelovu nagradu

U Kini je održano nekoliko prosvjeda u znak podrške utamničenom Liu Xiaobou; foto: ReutersU Kini je održano nekoliko prosvjeda u znak podrške utamničenom Liu Xiaobou; foto: ReutersSupruga zatočenog kineskog disidenta Liua Xiaoba uspjela je vidjeti svojeg supruga u nedjelju, nesumnjivo kako bi mu javila da je osvojio Nobelovu nagradu za mir 2010., objavila je organizacija za zaštitu ljudskih prava sa sjedištem u Hong Kongu.

Par se susreo u nedjelju, prema Centru za obavješćivanje o ljudskim pravima i demokraciji, koji citira disidentovu punicu.

Suprugu Liu Xiu nije se moglo kontaktirati od petka navečer. Tada je kazala da je u prisustvu policajaca koji su joj kazali da će je odvesti u pokrajinu Liaoning gdje je zatočen njezin suprug kako bi mu mogla prenijeti vijest o nagradi.

Nobelova nagrada za mir 2010. dodijeljena je u petak Liu Xiaobu "za njegove trajne i nenasilne napore u korist ljudskih prava u Kini", rečeno je iz norveškog odbora za Nobelovu nagradu.

Liu Xiaobo (54) služi 11-godišnju zatvorsku kaznu nakon što je bio jedan od autora Povelje 08 koja je zahtijevala demokratsku Kinu. Osuđen je zbog "potkopavanja državne vlasti".

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika