10.10.2010. / 15:08

Autor: Hina

HDSSB: 'HDZ stranka čiji se članovi međusobno optužuju za lopovluk i korupciju'

Burić je dodao kako "u fotelji mogu ostati samo uz potporu SDSS-a, čiji je predsjednik" Vojislav Stanimirović, abolirani nekadašnji pripadnik srpskih vlasti na okupiranim dijelovima Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata

Vladimir ŠišljagićVladimir ŠišljagićPredsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić i saborski zastupnik stranke Dinko Burić odbacili su danas u Osijeku jučerašnje tvrdnje čelnika osječko-baranjskog HDZ-a Tomislava Ivića o raspadu i nestanku HDSSB-a s političke scene, te o tome da se na nedavnom saboru HDSSB-a čuo "govor mržnje i ulice".

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i ministar Tomislav Ivić jučer je u Osijeku ocijenio kako retorika, koja se koristila na saboru HDSSB-a 8. listopada, u Osijeku predstavlja govor mržnje i ulice, te da HDSSB pokušava sotonizirati HDZ, čime pokušava prikriti strah od neminovnosti raspada HDSSB-a i njegova nestanka s političke scene.

Na današnjoj konferenciji za novinare Šišljagić je izjavio kako je vrhunac ironije da HDZ-ov plan nasilnog uništenja HDSSB-a najavljuje aktualni ministar, koji - kazao je Šišljagić - " ne prihvaća činjenicu da država ne može počivati i opstati na sili, zabrani i represiji, koju provodi njegova stranka".

Rekao je, uz ostalo, kako je HDZ "stranka čiji se članovi međusobno optužuju za korupciju, lopovluk i pranje novca".

Saborski zastupnik stranke Dinko Burić zapitao je što je to na saboru HDSSB-a zasmetalo Ivića, na kojem su, kako kaže, "lopovi nazvani lopovima, a četnici - četnicima", i na kojem je rečeno da je predsjednik Republike Ivo Josipović "sramotnom odlukom herojima Domovinskog rata oduzeo generalske činove, na nezakonit način".

Ocijenio je kako je ministar hrvatskih branitelja prvi trebao reagirati na - kako je kazao - sporne dijelove iz presude Branimiru Glavašu, kojima se negirao obrambeni karakter Domovinskog rata. Ustvrdio je da se, umjesto toga, sakriva želja za ostankom još kojeg dana u fotelji.

Burić je dodao kako "u fotelji mogu ostati samo uz potporu SDSS-a, čiji je predsjednik" Vojislav Stanimirović, abolirani nekadašnji pripadnik srpskih vlasti na okupiranim dijelovima Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 10.10.10. 17:47

Rugala se sova sjenici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika