10.10.2010. / 17:44

Autor: Totalsport

Nadal financijski jači od Federera i Đokovića skupa

Federer ipak drži rekord ukupne zarade. Stoji kraj njegovog imena 45 milijuna eura. Nadal ima 15 milijuna manje, ali i dovoljno vremena da prestigne "čarobnjaka iz Basela"

Rafael NadalRafael NadalGodinama je Rafael Nadal bio najveća prijetnja Rogeru Federeru u svijetu tenisa, no očigledno je da dolazi (ili je već došla) era u kojoj Španjolac apsolutno dominira... U nedjelju rano ujutro je prvi tenisač svijeta osvojio i ATP turnir u Tokiju tako što je sa 6-1, 7-5 pobijedio Francuza Gaela Monfilsa. Došao je do 43. ATP naslova u karijeri, a pritom je ovogodišnji financijski budžet, od samih turnirskih pobjeda, podigao na 5.38 milijuna eura. Laganim izračunom se može doći do toga da je ove 2010. godine svaka od 61 pobjede Nadala na turnirima vrijedila oko - 88.000 eura.

Znajući da je do mnogih došao na jednostavan način, nije teško zaključiti da Nadal vrlo lako ostvaruje spomenutu dobit. Inače, ove godine je Nadal financijski jači od drugog i trećeg tenisača zajedno, odnosno, od Novaka Đokovića i Rogera Federera. Rekli smo da je Nadal od turnirskih uspjeha ove godine zaradio 5.38 milijuna eura. Đokovićev plus je 1.89, a Federerov 3.05 milijuna. Njih dvojica za Nadalom kaskaju - skoro pola milijuna eura. Federer ipak drži rekord ukupne zarade. Stoji kraj njegovog imena 45 milijuna eura. Nadal ima 15 milijuna manje, ali i dovoljno vremena da prestigne "čarobnjaka iz Basela".

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika