11.10.2010. / 09:15

Autor: Hina

Supruga dobitnika Nobelove nagrade za mir u kućnom pritvoru

O kućnom pritvoru Liu Xie obavijestila je već u nedjelju američka organizacija za zaštitu ljudskih prava Freedom Now

Liu Xiaobo, dobitnik Nobelove nagrade za mirLiu Xiaobo, dobitnik Nobelove nagrade za mirSupruga kineskog disidenta Liu Xiaoba, dobitnika Nobelove nagrade za mir 2010., potvrdila je da je u kućnom pritvoru u Pekingu te da je se ne može dobiti na telefon, u kratkoj poruci koju je prenio Twitter.

"Prijatelji, vratila sam se kući. Stavljena sam u kućni pritvor 8. listopada. Ne znam kad ću ikoga moći vidjeti", kazala je Liu Xia u tekstu objavljenom u nedjelju navečer na stranici Twittera.

O kućnom pritvoru Liu Xie obavijestila je već u nedjelju američka organizacija za zaštitu ljudskih prava Freedom Now.

"Moj mobitel je izvan upotrebe te ne mogu ni primati ni slati telefonske pozive", dodala je Liu koju su zadnjih tjedana policajci pojačano nadzirali.

Kazala je da je posjetila supruga, zatočena u zatvoru na sjeveroistoku Kine, kako bi mu u subotu objavila da mu je dodijeljena Nobelova nagrada za mir.

"Vidjela sam Xiaoba i rekla mu 9. listopada u zatvoru da je osvojio nagradu. Kasnije ću vam reći više. Molim vas, koliko god vas ima, pomozite mi komunicirati uz pomoć Twittera. Hvala", nastavlja se u poruci.

Policija je u ponedjeljak branila novinarima da se približe domu Liu Xie u Pekingu.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika