11.10.2010. / 14:08

Autor: Nacional.hr

JADRAN – Galenski Laboratorij optimizirao poslovanje uz pomoć IBM-a

IBM Cognos omogućio bolje planiranje poslovnih odluka jednoj od vodećih farmaceutskih tvrtki u regiji

Alen GojčetaAlen Gojčeta„JADRAN" - Galenski Laboratorij odabrao je IBM-ove tehnologije za poslovnu analitiku kako bi dobio bolji uvid u svoje poslovne procese i mogao bolje predvidjeti rizike i nove prilike na tržištu, objavljeno je iz IBM-a.

Rješenje je utemeljeno na IBM Cognos Business Intelligence i Enterprise Planning rješenjima te IBM-ovim System x serverima i IBM-ovom DS3512 sustavu za pohranu podataka. Time je zamijenjen postojeći sustav izvještavanja, temeljen na ručnom unosu podataka, a novi sustav učinkovito organizira sve podatke o financijama, ljudskim resursima i prodaji. Ulazni podaci iz raznih tvrtkinih poslovnih jedinica sada se konsolidiraju u pravodobne i lako čitljive izvještaje.

Novo rješenje poslovnim korisnicima u JADRAN - Galenskom laboratoriju omogućuje brzo prepoznavanje trendova u poslovanju, prilagodbu planova i predviđanje volumena prodaje, a višem menadžmentu donosi činjenice koje su mu potrebne kako bi mogao učinkovito upravljati cijelom kompanijom i pravovremeno donositi odluke.

„Primjenom IBM Cognos BI i Planning rješenja podigli smo svoj sustav izvještavanja i planiranja na do sada nedostižnu kvalitativnu razinu, a brzina izvršavanja poslovnih zadataka značajno se poboljšala. IBM Cognos 8 Planning rješenje omogućuje nam sveobuhvatan uvid u poslovanje (planiranje, realizacija, prognoze i analize) u stvarnom vremenu te jednostavnije i brže donošenje poslovnih odluka", izjavio je Aleksandar Cvetkovski, IT Manadžer, „JADRAN" - Galenski laboratorij.

„IBM-ov plan izvedbe IT strategije uključuje tri faze: usklađivanje IT-a s potrebama poslovanja, definiranje korporativne IT funkcije te smanjenje složenosti IT sustava putem konsolidacije i optimizacije primjenom inovativnih rješenja primjerenih uvjetima globalne konkurencije u kojima funkcioniramo", napominje Cvetkovski.

Strategija razvoja IT sustava definirana je za period od naredne tri godine, a kreirana je primjenom IBM-ove Component Business Model metodologije. Taj pristup omogućio je uočavanje nedostataka u IT podršci pojedinim komponentama poslovanja te ujedno i definiranje ključnih projekata kojima će se ti nedostaci ispraviti.

„IBM-ove usluge strategije i arhitekture pomažu tvrtkama širom svijeta da uspješno procijene, planiraju i dizajniraju informatičku strategiju i informatičku arhitekturu koja će biti podrška ostvarenju njihovih poslovnih ciljeva. „JADRAN" - Galenski laboratorij se pridružio broju od više od 23 tisuće korisnika diljem svijeta koji su odabrali IBM Cognos rješenja kao podršku upravljanju", zaključio je Alen Gojčeta, MidMarket menadžer, IBM Hrvatska.

Vezane vijesti

Bryner: Budućnost poslovanja je na društvenim mrežama

Bryner: Budućnost poslovanja je na društvenim mrežama

Zvuči gotovo nevjerojatno ali trenutno u svijetu više od 845 milijuna ljudi koristi društvenu mrežu Facebook, a više od 350 milijuna Twitter. To su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika