11.10.2010. / 16:16

Autor: Nacional.hr

'Izložba hrvatskog dizajna 0910' te 'Rene Magrite i fotografija' u MUO-u do kraja listopada

Zbog inznimnog interesa publike trajanje "Izložbe hrvatskog dizajna 0910" te izložbe "Rene Magrite i fotografija" u Muzeju za umjetnost i obrt produženo je do 31. listopada.

Izložbe su otvorene tri tjedna i dosad ih je razgledalo više od 8000 posjetitelja. Izložba "René Magritte i fotografija" je organizirana u povodu belgijskog predsjedanja Europskom unijom, a pokrovitelji su Wallonie-Bruxelles International / Communauté française Wallonie-Bruxelles i Veleposlanstvo Kraljevine Belgije u Zagrebu.

René Magritte (Lessines, 1898. - Bruxelles, 1967.), jedan je od najintrigantnijih nadrealističkih umjetnika 20. stoljeća. Šezdeset i jedna fotografija prikazuje život i stvaralaštvo tog čuvenog belgijskog slikara. "Izložba hrvatskog dizajna 0910" šesta je smotra najboljih ostvarenja hrvatskog dizajna, a povezanost hrvatskog dizajna i Muzeja za umjetnost i obrt je tradicionalna.

Podsjećamo, Veliku nagradu HDD-a dobio je kreativni Studio Sonda iz Poreča za plakat međunarodnoga festivala rabljenih knjiga Booktiga 2009. Upravni odbora HDD-a dodijelio je ove godine Nagradu za životno djelo, posthumno, istaknutom umjetniku Alfredu Palu za izniman doprinos hrvatskom dizajnu. U postavu izložbe naglašene su tematske odrednice dizajn vizualnih komunikacija, industrijski / produkt dizajn, koncept te modni i odjevni dizajn. Predstavljen je 291 rad, od toga 219 u kategoriji profesionalnih radova te 72 studentska rada.

Vezane vijesti

Humanitarna akcija Lions kluba Zrinjevac „8. Zagrebački umjetnički medaljoni“

Humanitarna akcija Lions kluba Zrinjevac „8. Zagrebački umjetnički medaljoni“

Cilj i svrha ove humanitarne akcije je skrenuti pozornost na neregulirana građanska prava osoba s autizmom. Konkretni cilj je prikupiti donacijska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika