11.10.2010. / 22:54

Autor: Ana Smrečki

Politički obračun otpisanih HDZ-ovaca: Sanader i Polančec terete premijerku Kosor

Bivši premijer tako bi pred saborskim povjerenstvom trebao posvjedočiti da je Kosor znala sve pojedinosti oko MOL-ova preuzimanja upravljačkih INA-e, kao i o plinskom biznisu

Sanader i Polančec navodno su udružili snage protiv premijerke KosorSanader i Polančec navodno su udružili snage protiv premijerke KosorUoči Sanaderovog svjedočenja pred saborskim povjerenstvom za privatizaciju INA-e, u javnost stiže moguća strategija bivšeg premijera. Večernji list piše da su Sanader i Polančec udružili snage u političkom obračunu protiv aktualne premijerke Kosor. Poručuju da je kao članica užeg kabineta znala za sve odluke, te da je sudjelovala u njihovom donošenju.

Bivši premijer tako bi pred saborskim povjerenstvom trebao posvjedočiti da je Kosor znala sve pojedinosti oko MOL-ova preuzimanja upravljačkih INA-e, kao i o plinskom biznisu. Iako premijerka to demantira, Sanader će ispričati bivšim kolegama da je Kosor poslao na sastanak koji je sazvao tadašnji potpredsjednik Vlade Polančec.

On nije ranije nije o tome govorio u detalje, jer je kako tvrdi njegov odvjetnik Anto Nobilo, bio previše uzbuđen, no od članova povjerenstva se očekuje da Sanaderu postave isto pitanje. Premijerka Kosor nije željela komentirati nove optužbe koje joj se stavljaju na teret. Priopćenjem se oglasio vladin ured, u kojem se demantira spomenuti sastanak.

U međuvremenu se u medijima spominje tajni sastanak, koji se uoči sutrašnjeg Sanaderovog svjedočenja održao u HDZ-u. Tamo su se, naime dijelili naputci vezani za sutrašnju sjednicu povjerenstva. HDZ-ovi demantiraju takve navode, poručujući da se radi o uobičajenim konzultacijama, koje inače ne izazivaju ovoliku medijsku prašinu.

Buru u javnosti sutra će zasigurno podići premijer Sanader svojim dolaskom na Markov trg. Poziv za svjedočenje je primio, no hoće li se pojaviti, vidjet će se sutra u podne. Njegov iskaz, kako za sada stvari stoje, održat će se iza zatvorenih vrata. Pojedini mediji čak su bili zainteresirani za izravan prijenos, no u Saboru takvu inicijativu nisu podržali.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
27/4/10

fuzija2, 11.10.10. 23:36

Za tocan bijeg iz vlade Ive Sanadera i
ministra znanosti Dragana Primorca je bio
razlog sto su ih iznevjerili Hrvatski vodeci
akademski strucnjaci, jer su zatajili i izostali
da se nisu pojavili na jedan susret u vezi
jedne ponude NOVOG OTKRICA
SLOBODNE SNAGE da se ta ponuda
TEORETSKI KONTROLISE "UCINKOVITOST"
SLOBODNOG IZVORA SNAGE.

SLOBODNI IZVOR SNAGE moze da zamjeni
ne-obnovljive i obnovljive izvore energije i plus je
se ponudila konstrukcija za tvornice koje
ce proizvoditi pitku vodu, i svi HRVATSKI
otoci imali bi svoju pitku vodu.

Osobito bi bio divan posao za Hrvatska
brodogradilista da PROIZVODE TVORNICE
ZA PITKU VODU.


registracija
11/1/10

fluid, 12.10.10. 01:25

obračun mafije po ustaljenom scenariju kada kola krenu nizbrdo.Love više nema i sada je panika.


registracija
1/1/70

, 12.10.10. 08:06

Jaco,MAFIJI stani za vrat.


registracija
30/6/10

petrus7, 12.10.10. 11:26

Jaco stani sebi za vrat jer si i ti mafija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika