12.10.2010. / 08:59

Autor: Nacional.hr

Mesić se seli: Kupio dva stana za 1,9 milijuna kuna

Mesić je istaknuo da će se preseliti kad proda svoj stan u Ilici, čime će "pokriti" kupnju u Borčecu. Navodno za stari Mesićev stan od 110 kvadrata s garažom već ima zainteresiranih odvjetnika

Stjepan MesićStjepan MesićBivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i njegova supruga Milka uskoro će se iz Ilice preseliti podno Medvednice. Naime, ovog su ljeta kupili dva stana s garažama u ulici Borčec. Manji stan u prizemlju ima površinu 56 kvadrata, a četverosobni, dvoetažni stan na katu i u potkrovlju prostire se na 106 kvadrata.

Mesić je ove stanove kupio uz pomoć neimenovanih prijatelja i to za cijenu od 1,9 milijuna kuna ili oko 1600 eura po kvadratu, otkriva Večernji list.

Dva stana u podsljemenskoj zoni izgradila je Štefanija Balog, šefica njegovih izbornih kampanja i savjetnica. Stanove je u kolovozu kupila Mesićeva supruga Milka, a plaćeni su u gotovini. Mesić tvrdi da će novac, koji je posudio od prijatelja, vratiti od prodaje stana u Ilici i dodaje "da se ne mora žuriti s vraćanjem".

Mesić je istaknuo da će se preseliti kad proda svoj stan u Ilici, čime će "pokriti" kupnju u Borčecu. Navodno za stari Mesićev stan od 110 kvadrata s garažom već ima zainteresiranih odvjetnika. Procjenjuje se da kvadrat na atraktivnoj poziciji stoji oko 3000 eura, što znači da će Mesić još nešto i zaraditi.

Otkako više nije dužnosnik te se na njega ne odnose odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa Mesić ne mora javnosti otkriti tko mu je posudio novac i pod kojim uvjetima.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 12.10.10. 09:43

Kako nije više dužnosnik? Pa jel nije on bivši predsjednik s pravom na ured koji se zove mala rezidencija, pravom na smještaj maketa brodova i sl., pravom na trošenje električne energije, grijanja i telefona, pravom na hranjenje ribica u akvariju, pravom na pijenje jutarnje kavice i čašice razgovora, pravom na korištenje vozila s vozačem, pravom na gaženje travnjaka i uporabu i održavanje informatičke opreme sve na račun poreznih obveznika i pravom na skromnu mirovinu? Jest da ta prava nisu za njega smišljena već za nekog drugog, ali nema veze, on ih koristi! Prema tome, informacije na sunce za porijeklo svake lipe! Ovako bi, ne daj bože, mogao puk doći u sumnju da se preko bivšeg predsjednika nešto muti!


registracija
30/6/05

astajcic, 12.10.10. 10:28

I ja bi imao takve prijatelje..


registracija
11/1/10

fluid, 12.10.10. 11:47

Ubi se hrvatski narode.!!!


registracija
11/1/10

fluid, 12.10.10. 15:49

Bravo Mesiću!


registracija
11/1/10

fluid, 12.10.10. 15:50

Šta bi ovo redakcijo?Cenzura ili?


registracija
11/1/10

fluid, 12.10.10. 15:52

Napisao sam da je očigledno moral utopijska kategorija.Zasluge za takve poklone idu kao pozajmica za nešto ili?Šta je to Mesić i kome,pozajmio?Ili "odigrao"kako treba?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika